4.3.11

Θερμό επεισόδιο στην " Μακεδονία " βλέπει η Πράβδα !!

Θερμό επεισόδιo στην "Μακεδονία" βλέπει η Πράβδα το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσε
την Δευτέρα. Η πολύ καλά πληροφορημένη συνήθως, ρώσικη εφημερίδα με την χρήση του όρου "Μακεδονία" αναφέρεται στα Σκόπια...
Στα μέσα Φεβρουαρίου η πρωτεύουσα των Σκοπίων κλονίστηκε από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, αναφέρει η εφημερίδα, καθώς οι Αλβανοί των Σκοπίων αντέδρασαν στην ανέγερση μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας. Από τις συγκρούσεις αυτές τραυματίστηκαν σοβαρά 8 άτομα.
Οι ανησυχίες των "Μακεδονικών" δυνάμεων Ασφαλείας, τονίζει στο ρεπορτάζ της η Πράβδα, είναι πολύ βάσιμες, αφού το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας είναι οι δύο εκατομμυρία Αλβανών και η διαμάχη τους με τους Σλαβομακεδόνες θα μετατρέψουν την περιοχή στο πιό θερμό σημείο του πλανήτη.
Παρά το γεγονός ότι οι Αλβανοί συμμετέχουν στην κυβέρνηση της "Μακεδονίας", οι Αλβανοί εθνικιστές ασκούν ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις, κυρίως από το 2005 που κέρδισαν το δικαίωμα να υψώνουν την αλβανική σημαία σε περιοχές της "Μακεδονίας" όπου οι Αλβανοί πλειοψηφούν, σημειώνει.
Προφανώς και η μεγαλύτερη και εγκυρότερη εφημερίδα της Ρωσίας δείχνει περισσότερα απ' όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ της. Η χρήση του όρου "Μακεδονία" όταν αναφέρεται στα Σκόπια μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Οι εξελίξεις που δρομολογούνται στα Σκόπια αλλά και οι κινήσεις των "Τσάμηδων" στην Θεσπρωτία δείχνουν ότι ο Μάρτιος θα είναι πολύ άγριος...pentapostagma.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου