4.3.11

Ένα παραμύθι για την προστασία τής Γιάλοβας !!

«Έχεις διαβάσει το Παραμύθι της Γιάλοβας; Σίγουρα όχι, γιατί δε γράφτηκε ακόμα! Και τα χιλιάδες πουλιά της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα περιμένουν να το γράψεις εσύ!»
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Navarino Foundation με την υποστήριξη της BirdLife International, προκηρύσσουν Παιδικό Διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα: «Το Παραμύθι της Γιάλοβας: ένα ταξίδι στον κόλπο του Ναβαρίνου» υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της λιμνοθάλασσας Γιάλοβα στην Πύλο της Μεσσηνίας, περιοχή που περιλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, λόγω της σημαντικότητάς της για την άγρια φύση.
Επιπλέον, ο διαγωνισμός στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των παιδιών μέσα από τη δημιουργική δραστηριότητα συγγραφής και εικονογράφησης παραμυθιού με τη χρήση πραγματικών περιβαλλοντικών δεδομένων.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων στην πρώτη φάση γίνεται με ηλεκτρονική αποστολή στη διεύθυνση info@navarinotale.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι και την Τετάρτη 20 Απριλίου.
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων στη δεύτερη φάση γίνεται ταχυδρομικά μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου.
Ως ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Ιουνίου.
Παιδιά ηλικίας 10 έως 13 χρόνων μπορούν να μάθουν για τη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, να βρουν πληροφορίες, τους όρους συμμετοχής, όπως και τα βραβεία του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα: www.navarinotale.com.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου