5.3.11

Επιχορηγούνται οι δήμοι για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων !

Εκδόθηκαν οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υπεγράφησαν και οι αποφάσεις επιχορήγησης των Δήμων και Περιφερειών ώστε να προχωρήσει η καταβολή των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων.
Την καθησυχαστική αυτή απάντηση δίνει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος στους βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιο Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, μεταφέροντας την αγωνία και ανησυχία της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜεΑ) για την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος κίνησης και του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών τελικού σταδίου.
Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι με την ψήφιση του "Καλλικράτη", η καταβολή επιδομάτων σε ΑΜεΑ και η έκδοση αποφάσεων κοινωνικής προστασίας ανήκουν στις πρόσθετες αρμοδιότητες των Δήμων από 1.1.2001.
Το υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνει επιπλέον ο κ. Ντόλιος, έχει εκδώσει αναλυτικές εγκυκλίους με τις οποίες δίνονται σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις για την άσκηση μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, και των αρμοδιοτήτων που αφορούν στη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων.
Ο κ. Ντόλιος αναφορικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, ενημερώνει επίσης τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος με την οποία ζητήθηκαν εγκαίρως αναλυτικά στοιχεία τόσο για τις κατηγορίες των επιδομάτων όσο και για τον αριθμό των δικαιούχων κάθε κατηγορίας αλλά και του αντίστοιχου κόστους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου