4.3.11

Η Σελήνη φέρνει τον τρόμο στις 19 Μαρτίου !!

Για παλίρροιες, τυφώνες ακόμα και πτώση μετοχών προειδοποιούν οι καταστροφολόγοι σε όλο τον κόσμο. Αιτία, η θέση του φεγγαριού στις 19 Μαρτίου. Η τροχιά του θα το φέρει σε πολύ κοντινή απόσταση με τη Γη Στις 19 Μαρτίου, οπότε και θα έχουμε την Πανσέληνο του μήνα, το φεγγάρι αναμένεται να βρεθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τη γη. Σε παρόμοια θέση είχε ξαναβρεθεί το 1993.
Το φαινόμενο αυτό όπως και να’χει, σίγουρα αποτελεί ευκαιρία για αρκετούς να απαθανατίσουν τη σελήνη, η οποία θα λάμπει όσο ποτέ.
Η Σελήνη αναμένεται να βρεθεί μόλις 356.577 χλμ μακριά από τη Γη κάτι που κάνει αρκετές Κασσάνδρες να προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, παλίρροιες, ακόμα και πτώση μετοχών.
Πάντως οι επιστήμονες δεν φαίνεται να πείθονται για αυτές τις εικασίες χαρακτηρίζοντάς τες απλά αστειότητες.
Όταν η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει στο κοντινότερο σημείο απόστασης με τη γη, ονομάζεται περίγειο. Έτσι, το περίγειο του Μαρτίου είναι το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο αιώνα, του οποίου ο μέσος όρος είναι τα 384.400 χιλιόμετρα.
Ειδικότερα, μερικοί αστρονόμοι ανησυχούν ότι η επίσκεψη της σελήνης θα διαταράξει το κλίμα της Γης.
«Δεν θα γίνουν ούτε σεισμοί ούτε καταποντισμοί εκτός και είναι να γίνουν», τονίζει ωστόσο ο Πιτ Γουίλερ του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοαστρονομίας οπότε δε χρειάζεται να βιαστούμε να κρυφτούμε στα καταφύγιά μας.
«Η Γη θα έχει πολύ χαμηλά αλλά και πολύ υψηλά παλιρροϊκά κύματα απ’ ότι συνήθως την ώρα του φαινομένου αλλά δεν υπάρχει τίποτε ανησυχητικό», τόνισε. anwnimo.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου