4.3.11

Βούγιας σε Νάντια: «Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα εξυπηρέτησης των πληρωμών του ΤΑΥΤΕΚΩ από τα ταμειακά διαθέσιμα των σιδηροδρομικών σταθμών»

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βούγιας, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 28/01/11, σχετικά με την επιστροφή των ιατρικών δαπανών των συνταξιούχων του ΟΣΕ από το ΤΑΥΤΕΚΩ, ανακοίνωσε ότι λόγω της ανεξαρτητοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία διαχειρίζεται πλέον τις εισπράξεις των εισιτηρίων, από τον ΟΣΕ, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πληρωμών του ΤΑΥΤΕΚΩ από τα ταμειακά διαθέσιμα των σιδηροδρομικών σταθμών.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βούγιας στην απάντησή του ενημερώνει ότι η διοίκηση του ΟΣΕ αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή πληρωμής των ιατρικών δαπανών των εργαζομένων και ιδιαίτερα των συνταξιούχων σιδηροδρομικών και δεν παραμένει απαθής στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο αποδίδεται σε δύο λόγους, ο πρώτος οικονομικός και ο δεύτερος λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Συμπληρωματικά, ξεκαθαρίζει ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ εξυπηρετείτο με χρηματικά διαθέσιμα που εξασφάλιζε ο ΟΣΕ, κυρίως από εισπράξεις εισιτηρίων, καταβάλλοντας τα ποσά που αφορούσαν ιατρικές δαπάνες των ασφαλισμένων του, τα οποία στη συνέχεια συμψηφίζονταν με αντίστοιχες οφειλές του Οργανισμού προς αυτό. Οι εισπράξεις, όμως, των εισιτηρίων αφορούν πλέον την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του σιδηροδρόμου και της λειτουργίας του κάτω από διαφορετικά εταιρικά σχήματα. Κατόπιν τούτου, οι εισπράξεις των σταθμών αποτελούν έσοδο της εταιρίας, για τη χρήση του οποίου ελέγχεται η Διοίκηση και επομένως δε μπορεί να χρησιμοποιείται για έμμεση χρηματοδότηση τρίτων και στην προκειμένη περίπτωση του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Επιπροσθέτως ο κ. Βούγιας ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι «ήδη από τον Οκτώβριο του 2010, το ΤΑΥΤΕΚΩ είχε ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πληρωμών του από τα ταμειακά διαθέσιμα των σιδηροδρομικών σταθμών και ότι θα πρέπει το ίδιο να εξασφαλίσει επαρκή ταμειακή ρευστότητα ή άλλο πρόσφορο τρόπο για την διενέργεια των πληρωμών που αφορούν ιατρικές δαπάνες των ασφαλισμένων του στην περιφέρεια. Εντούτοις, έχουμε πληροφορηθεί ότι το Ταμείο προωθεί ρύθμιση για διευθέτηση του θέματος».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου