4.3.11

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Καθαρά Δευτέρα !

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας (7-3-2011), με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., χιονοπτώσεις προβλέπονται και στις νησιωτικές περιοχές. Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα στο Βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο, φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη (8-3-2011), οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός. Στα ανατολικά και τα νότια όμως, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.
Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη, χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας.
Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται με τα τακτικά και ενδεχομένως με έκτακτα δελτία της Ε.Μ.Υ..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου