4.3.11

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο 16ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης !!

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο 16ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης, που στηρίζεται στον εθελοντισμό και την καλή διάθεση των επαγγελματιών και των φορέων της περιοχής,οι οποίοι ενώνοντας της δυνάμεις τους, παρουσιάζουν το πιο δυναμικό και κεφάτο καρναβάλι των τελευταίων ετών.
Οι εκδηλώσεις του τριημέρου περιλαμβάνουν:
Αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης, το χωριό των Ινδιάνων και η Καρναβαλούπολη θα υποδεχθεί τις ομάδες των σχολείων σε παιχνίδια ευστροφίας, δεξιοτήτων και γνώσεων.
Το βράδυ στις 8.00, στην σκεπαστή πλατεία Πολυβίου, θα αναβιώσουμε το αποκριάτικο έθιμο του ανάμματος της φωτιάς. Τα μέλη του ΚΑΠΗ, θα ξαναστήσουν την κουζίνα τους και θα σερβίρουν παραδοσιακό παστό στο λάδι, ζεστές τηγανίτες με μέλι, κ.α. για να θυμίσουν στους παλιούς και να μάθουν στους νεότερους τα έθιμα του τόπου. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων θα παρουσιάσουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, φαγητά και γλυκά που θα ετοιμαστούν από τις γυναίκες των χωριών. Το ρυθμό της διασκέδασης θα δώσει το παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Δημητρόπουλου και της Αγάθης, ενώ το χορό θα ανοίξουν ο Χορευτικός Όμιλος Μεγαλόπολης και ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης ΅'ΑΑθλητικός Παλμός''.
Μεθαύριο Κυριακή στις 3.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση από άρματα, μασκαράτες, και εκατοντάδες παρέες καρναβαλιστών, κατά μήκος των οδών Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου στη Μεγαλόπολη. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική από ΅'Ατα παιδιά της Μεγαλόπολης'Α'Α. Μετά το τέλος της συναυλίας, πομπή καρναβαλιστών με αναμμένες δάδες θα συνοδεύσουν τον Καρνάβαλο στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου θα καεί.
Λίγα χιλιόμετρα από την πόλη, στην Καρύταινα και στις 7.30 το βράδυ με αφετηρία την Κεντρική πλατεία του χωριού, ξεκινά η νυχτερινή "ποδαράτη" παρέλαση στα σοκάκια της Καρύταινας, με τη συμμετοχή όλων των επισκεπτών, τραγούδι, ομαδικά παιχνίδια χορός και ξεφάντωμα!!
Την Καθαρά Δευτέρα στις 11.00 το πρωί, παραδοσιακά Κούλουμα στο Δυρράχι. Καρναβαλιστές ξεκινούν από τις γειτονιές, περιφέρονται στο χωριό και καταλήγουν στη πλατεία Λίθαρο με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, γίνεται η αναπαράσταση παραδοσιακού βλάχικου γάμου και ο καρναβαλιστής παπάς με σκωπτικό χαρακτήρα σχολιάζει τα ευτράπελα της περασμένης χρονιάς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες..
Φορέστε την καλύτερή σας διάθεση, και η Μεγαλόπολη σας περιμένει να ζήσετε αξέχαστες στιγμές χαράς και διασκέδασης στο πιο πολυποίκιλο Καρναβάλι της Αρκαδίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου