4.3.11

ΚΑΙΡΟΣ - Καθαρά Δευτέρα …. Με Χριστουγεννιάτικες συνθήκες !!

Δεν μας την κάνει την χάρη ο καιρός φέτος! Τα Χριστούγεννα είχαμε ήλιο και την Καθαρά Δευτέρα θα έχουμε… χιόνια.
Με τσουχτερό κρύο θα πετάξουμε χαρταετό, ενώ δεν αποκλείεται να «ασπρίσει» ακόμα και η Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Παράλληλα, αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, που θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ.
Για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δυσχεραίνει την «έξοδο» των εκδρομέων.
Όσοι «τολμηροί» αποφασίσουν να ακολουθήσουν το έθιμο του χαρταετού παρόλα αυτά θα πρέπει να προμηθευτούν χοντρά μπουφάν, αφού η θερμοκρασία θα πέσει απότομα και αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους – 4 βαθμούς Κελσίου στην Αττική.
Πάντως, μέχρι τότε προλαβαίνετε να χαρείτε, αφού από σήμερα μέχρι την Κυριακή αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε μικρή άνοδο.
Πιο συγκεκριμένα:
Την Κυριακή το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες σε Δυτική Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά βαθμιαία στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Την Καθαρά Δευτέρα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιονοπτώσεις σε ολόκληρη σχεδόν την Ανατολική Ελλάδα, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και -6 βαθμούς Κελσίου! Οι ενισχυμένοι βοριάδες, θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ, με το κύμα κακοκαιρίας να συνεχίζεται και την Τρίτη.
Αναλυτικά:
Για όσους εκδρομείς κινηθούν προς Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λαμία και Λάρισα για το τριήμερο, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Ψηλότερες θερμοκρασίες για τους Καρναβαλιστές της Πάτρας, που ο καιρός θα τους κάνει τη χάρη και το θερμόμετρο θα ανέβει στους 13 βαθμούς. Καλές θερμοκρασίες και στην Κρήτη, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 12-13 βαθμούς.
Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, οι εκδρομείς θα τις συναντήσουν σε Σέρρες, Έδεσσα, Καστοριά, Κιλκίς, Νάουσα, Ξάνθη και Φλώρινα, με τον υδράργυρο να δείχνει μέγιστη θερμοκρασία 3 βαθμούς.
Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί- που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες:
Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι εκδρομείς κινηθούν στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των συνθηκών παγετού σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου. Αλυσίδες απαιτούνται και για τα οχήματα που θα κατευθυνθούν προς τα χιονοδρομικά του Καϊμακτσαλάν και του Σελίου, τόσο από τη Βέροια όσο και από τη Νάουσα. Τέλος, απαραίτητες θα είναι οι αλυσίδες για την πρόσβαση των οχημάτων προς τα "3-5 Πηγάδια" και προς τη Βασιλίτσα.
Μην ξεγελαστείτε λοιπόν από τον καλό καιρό σήμερα και αύριο,καθώς το σκηνικό αλλάζει από Καθαρά Δευτέρα και ο,τι προλάβατε, προλάβατε μέσα στο διήμερο!...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου