4.3.11

Πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ της Ε.Ο Παραδείσια –Τσακώνα !!

Με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση του έργου Παραδείσια-Τσακώνα, που είναι κομβικής σημασίας για τον Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπέβαλλε πρόταση για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας του εν λόγω Υπουργείου ζητά από την Ε.Ε. την άμεση ένταξή του για το ποσό των 60 εκατ. ευρώ σαν επιλέξιμη δαπάνη (50% Ε.Ε. + 50% εθνικοί πόροι).
Το έργο είναι ώριμο, μπορεί να παράξει άμεσα δαπάνες, δεν έχει ανοικτές απαλλοτριώσεις και δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το Γ’ ΚΠΣ.
Συγκεντρώνει, δηλαδή, όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η πρόταση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έφυγε ήδη για τις Βρυξέλλες, ενώ η απάντηση αναμένεται στο επόμενο εικοσαήμερο.
Η ενδεχόμενη αποδοχή από την Ε.Ε. της πρότασης θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της χρηματοδότησης του έργου και θα δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011 χωρίς την πληρωμή αποζημιώσεων που θα συνεπάγοντο οι όποιες εξωσυμβατικές καθυστερήσεις.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς που είναι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και τον Υφυπουργό Ιωάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός του 2011, δήλωσε τα εξής:
«Η εξέλιξη αυτή, στο βαθμό που θα καταλήξει θετικά, είναι πολύ σημαντική γιατί θα δώσει ένα τέλος στην πολύχρονη εκκρεμότητα και θα δικαιώσει τους αγώνες και τις προσπάθειές μας για την προσπελασιμότητα και την ανάπτυξης της Μεσσηνίας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου