4.3.11

Αμετακίνητη η Χριστοφιλοπούλου – Συγχωνεύονται πάνω από 350 σχολεία !

Πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας !!
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις συνενώσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας εντείνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 180 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναμένεται να συγχωνευθούν στην Αττική, ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 350 οι σχολικές μονάδες που θα συγχωνευθούν σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Την ίδια ώρα όμως και οι εκπαιδευτικοί συντονίζονται για να αντιδράσουν στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας, καθώς αντιτίθενται στις συνενώσεις των σχολικών μονάδων.
Ορισμένοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι θα ανατραπούν οι σχεδιασμοί ολόκληρων οικογενειών, καθώς δεν αποκλείουν ότι ορισμένες οικογένειες μπορεί να φτάσουν στο σημείο ακόμη και να μετακομίσουν για να είναι κοντά στο σχολείο των παιδιών τους.
Το υπουργείο πάντως, έχει διαμηνύσει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων είναι καθαρά εκπαιδευτικά, ενώ η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου έχει δηλώσει ότι «κανένα μνημόνιο δεν υπαγορεύει τις συγχωνεύσεις». newsbeast.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου