5.3.11

"Έλληνες βγάλτε τα πέρα μόνοι σας"

Αυστηρό μήνυμα της Σλοβακίας που είπε όχι στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας !! Την άρνηση της χώρας του στην απόφασης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της δεξιάς κυβέρνησης - να συμμετάσχει στο Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας, υπεραμύνεται εκ νέου με έμφαση και με αιχμές κατά της Αθήνας, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της έγκυρης αυστριακής εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ» με τίτλο «Οι οικονομικές βοήθειες για την Ελλάδα ήταν λάθος».
Ο κ. Μίκλος αναφέρει πως η κυβέρνησή του (ένας τετραμερής συνασπισμός δεξιών κομμάτων) υποστηρίζει κατ΄ αρχήν τον Μηχανισμό Στήριξης του Ευρώ, όμως οι συγκεκριμένες οικονομικές βοήθειες για την Ελλάδα απλά δεν ήταν δίκαιες και για το λόγο αυτό ήταν εναντίον τους η σλοβακική κυβέρνηση.
Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών προσθέτει πως δεν είναι δυνατό η κακοδιοίκηση να αποβαίνει σε βάρος φτωχότερων χωρών, προπάντων σε βάρος των πολιτών τους, και διατείνεται στη συνέχεια ότι στο μεταξύ είναι πλέον γενική η διαπίστωση ότι οι οικονομικές βοήθειες (σ.σ. προς την Ελλάδα) υπήρξαν λάθος, αλλά αυτή η διαπίστωση έρχεται πολύ αργά και δεν μπορεί πλέον να υπάρξει επιστροφή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου