3.3.11

Ποιοί αγρότες δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση !!

Διευκρινίσεις για τους αγρότες που δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση, δίνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο υπουργός διασαφηνίζει ότι στο πλαίσιο της τελευταίας τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013, «το Μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο σε δικαιούχους γεωργούς, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα Καπνού το έτος 2009 μόνο στις πρώην καπνοπαραγωγικές περιοχές, στο πλαίσιο των προωθούμενων στοχευμένων δράσεων για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τη στήριξη των καπνοπαραγωγών».
Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν ολοκληρώσει τις διοικητικές πράξεις εφαρμογής του νέου Μέτρου της Πρόωρης Συνταξιοδότησης και μετά τον καθορισμό των λεπτομερειών, θα ακολουθήσει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων νέων δικαιούχων.
Δικαιούχοι του μέτρου είναι γεωργοί, αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης ηλικίας 55 έως 63 ετών, με δυνατότητα αποζημίωσης μέχρι 10 έτη και μέχρι την ηλικία των 65 ετών. Το ύψος της ετήσιας αποζημίωσης, ανά δικαιούχο, ορίζεται σε 5.000 ευρώ και χορηγείται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, υπό τον όρο ότι πιστοποιείται η τήρηση των δεσμεύσεων από τους δικαιούχους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου