27.2.11

Ευκαιρία για τους …καταπατητές δημόσιας Γής . Εξαγορά με χαμηλό τίμημα !!

EYKAIPIA στους «αυθαίρετους» κατόχους ακινήτων να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που καταπάτησαν, έναντι ελκυστικού τιμήματος, εξετάζει να δώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Οι ιδιώτες, που εδώ και μια 25ετία κατέχουν ακίνητα του Δημοσίου τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύονται εμπορικά, θα μπορούν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας πληρώνοντας χαμηλό τίμημα στο Δημόσιο το οποίο, σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις, θα υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία της περιοχής μαζί με κάποια έκπτωση.
Προτού εξειδικεύσει το σχέδιο για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ έως το 2015 που συμφωνήθηκε με την τρόικα, η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου παρέχοντας στους «παράνομους» ιδιοκτήτες μια ευκαιρία για την «τακτοποίηση» των χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου. Βάσει μελετών που επεξεργάζονται τα συναρμόδια Yπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος προκρίνεται ένα πλαίσιο «τακτοποίησης» των καταπατημένων εκτάσεων που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου