12.3.11

Επιστολή Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου στον Διοικητή του ΙΚΑ

Αγαπητέ κ. Σπυρόπουλε,
Οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου και ο περιορισμός των δαπανών του μέσω του εξορθολογισμού των δράσεων με σκοπό την παραγωγή καλύτερου αποτελέσματος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας είναι μια σημαντική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους αλλά πολύ περισσότερο για την καθημερινότητα του πολίτη. Η παραπάνω διαδικασία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ΙΚΑ που είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Μια διαδικασία, ωστόσο, η οποία ειδικά για το ΙΚΑ πρέπει να γίνει με περίσσια σύνεση και προσοχή, ανοιχτή και καθαρή διαβούλευση, καθώς είναι δεδομένη και πιστεύω αυτονόητη η ανάγκη πολλών χιλιάδων συνταξιούχων και ασφαλισμένων του να βρίσκονται κοντά στον φορέα ασφαλιστικής και υγειονομικής τους περίθαλψης.
Σε αυτό το πλαίσιο, με έκπληξή μου δέχθηκα με φαξ την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλου Υ10/119 της 01/03/11 απόφασή σας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονταν η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφασή σας, η οποία συγκεκριμένα ανέφερε «έχοντας υπόψη την ανάγκη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των μονάδων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ… αναστέλλεται η λειτουργία των παραρτημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων… και ότι η αρμοδιότητα για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων της ασφαλιστικής περιοχής των παραρτημάτων, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας τους, θα ανήκει στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κυπαρισσίας, στο οποίο υπάγονται τα εν λόγω παραρτήματα». Μετά από αυτό, κατέθεσα αμέσως σχετική ερώτηση, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.
Στη συνέχεια δημοοσιεύτηκε, επίσης, στον τοπικό Τύπο ότι «αναστέλλεται η αναστολή της λειτουργίας» των άλλων υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Έτσι, εντελώς αόριστα, χωρίς τουλάχιστον καμιά δική σας δέσμευση ή δήλωση και χωρίς, όμως όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο να κοπάσει η αναταραχή που δημιούργησε η άνω απόφασή σας, δεδομένου μάλιστα ότι το ίδιο «έργο» και με πανομοιότυπο τρόπο είχε «παιχτεί» και πέρσι.
Για αυτούς τους λόγους, αλλά και εκ του γεγονότος ότι σύμφωνα με το νόμο, απόφαση οιουδήποτε οργάνου της Διοίκησης, γενικότερα, ανακαλείται μόνο με νεότερη ρητή, σαφή και συγκεκριμένη απόφαση του ίδιου οργάνου, παρακαλώ να ανακαλέσετε εγγράφως και αμέσως την προαναφερόμενη απόφασή σας, με την οποία αναστείλατε τη λειτουργία των υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω, θα διαλυθεί το ομιχλώδες τοπίο που δημιουργήθηκε και συνεχίζει να «σέρνεται» για το θέμα αυτό, θα συνεχίσουν τα παραπάνω υποκαταστήματα να προσφέρουν ανενόχλητα και απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των άνω περιοχών, θα επικρατήσει ηρεμία, η οποία αναιτίως διεκόπη με την άνω απόφασή σας και ιδίως θα σταματήσει η φημολογία, η αοριστολογία και η παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, τακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με την πολιτική μας φιλοσοφία, προκαλούν αναξιοπιστία και αντιστρατεύονται τους κανόνες της χρηστής διοίκησης αλλά και της λογικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου