12.3.11

Πυρά Βάσως εναντίον Παπακωνσταντίνου και Κουσελά !

Με νέα εσωκομματικά πυρά επανήλθε στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου. !!
Μετά την καταψήφιση από μέρους της τροπολογίας αρμοδιότητας του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη που αφορούσε την δόμηση σε μικρά νησιά του Αιγαίου, στο στόχαστρό της βρέθηκε χθές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κάνοντας μάλιστα αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς οι οποίοι καταθέτουν εκπρόθεσμες τροπολογίες.
Αφορμή για τις νέες βολές στάθηκε η κατάθεση τροπολογιών στο φορολογικό νομοσχέδιο με τις οποίες μεταξύ άλλων ρυθμίζονται χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ρυθμίζονται και ζητήματα που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Βάσω Παπανδρέου, αναφερόμενη στις εν λόγω τροπολογίες, μίλησε για πρακτική που υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Έχουμε ζητήσει να μην αξιοποιείτε τα παραθυράκια του νόμου και φέρνετε τροπολογίες την τελευταία στιγμή. Εκφράζω δυσαρέσκεια εκ μέρους της επιτροπής και αυτό να έρθει εις γνώση της κυβέρνησης. Αυτή η τακτική δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου".
Από τη πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς σχολίασε ότι "προφανώς και δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση με τις τροπολογίες, αλλά ας θυμηθούμε τι γινόταν και στο παρελθόν".
Τέλος, σχετικά με τις νομοτεχνικές βλετιώσεις στο φορολογικό, η κυρία Παπανδρέου απευθυνόμενη στον Δ.Κουσελά είπε με έντονο ύφος: "Παραέχετε ξεχειλώσει την έννοια των νομοτεχνικών βελτιώσεων".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου