11.3.11

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν Έλληνες πράκτορες στην Τουρκία !

Δίκτυο κατασκοπείας στην Τουρκία διοχέτευε στην Ελλάδα στρατιωτικές πληροφορίες μέσω Έλληνα πολίτη και στελεχών του Ιδρύματος Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας (TUBITAK), αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», κάνοντας λόγο για σχετική τουρκική εισαγγελική έρευνα, με βάση επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια.
Η «Σαμπάχ» γράφει ότι «θέση κλειδί στην υπόθεση κατασκοπείας έχει ο Έλληνας πολίτης» Γ.Α. (σ.σ.: η εφημερίδα δημοσιεύει πλήρως το όνομά του), ο οποίος εργάζεται σε τράπεζα ελληνικών κεφαλαίων», ενώ του αποδίδεται ότι, σύμφωνα με τη ΜΙΤ, «στρατολόγησε» και τη σύζυγό του, η οποία είναι μεταξύ των προσώπων που ανακρίθηκαν για την υπόθεση από την εισαγγελία στην Τουρκία.
Κατά το δημοσίευμα, που επικαλείται την εισαγγελία, «το ζεύγος Α. μάθαινε τις εργασίες και τα έργα των οργανισμών που καταρτίζουν εθνικά στρατιωτικά σχέδια όπως οι TUBITAK, ASELSAN και HAVELSAN σε ολοκληρωμένη μορφή ή στο στάδιο έρευνας και τα διοχέτευαν στους Έλληνες. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που διέρρεαν σχετίζονταν κυρίως με τη στρατιωτική κατάσταση στο Αιγαίο».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πληροφορίες μεταφέρονταν αρχικά από άτομα που εργάζονταν στο TUBITAK και κατόπιν σε Τούρκο πλοίαρχο, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να είναι ο επικεφαλής του δικτύου που παρέδιδε τα στοιχεία στον Έλληνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου