11.3.11

Εκατομμύρια σαρδέλες νεκρές στο Los Angeles

Εκατομμύρια σαρδέλες βρίσκονται νεκρές στην King Harbor Marina, η οποία βρίσκεται στην παραλία Redondo του Los Angeles. Οι προσπάθειες για καθαρισμό της περιοχής είναι εντατικές αλλά η μάζα των νεκρών σαρδέλων είναι τόσο πυκνή, που σε μερικά σημεία εμποδίζει τα πλοία να εξέλθουν του λιμανιού.
Οι λόγοι που ευθύνονται για το θάνατο των σαρδέλων είναι ακόμη αδιευκρίνιστοι. Οι βιολόγοι εκτιμούν ότι λόγω των δυνατών ανέμων οι σαρδέλες παρασύρθηκαν στη μαρίνα και δεν είχαν αρκετό οξυγόνο για να επιβιώσουν σε περιορισμένο χώρο λόγω του μεγάλου αριθμού τους.
Ο βοηθός διευθυντής της μαρίνας, Jason McMullin, δήλωσε στην εφημερίδα LA Times: “Υπάρχουν σαρδέλες όπου και να κοιτάξεις στη μαρίνα” ενώ ο Δήμαρχος της περιοχής Mike Jin ανέφερε: “Το τι είναι ασυνήθιστο είναι ο μεγάλος αριθμός νεκρών σαρδελών και τα μεγάλα κοπάδια αυτών”.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αναλύσεις που έγιναν στα νερά έδειξαν ότι τα νερά είναι καθαρά ενώ ως ο πιθανότερος λόγος που οδήγησε στο θάνατο των σαρδέλων είναι η έλλειψη οξυγόνου που προήλθε από παγίδευση του μεγάλου αριθμό των σαρδέλων σε περιορισμένο χώρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου