11.3.11

«Επενδυτική» ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών !!

TH μη περικοπή του ποσοστού ενίσχυσης στις επενδυτικές προτάσεις των πυρόπληκτων νομών, μέσω του νέου αναπτυξιακού, ζητεί το περιφερειακό τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο τονίζει πως «ο νέος αναπτυξιακός νόμος 3908/2011 δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι περικόπτει ποσοστό ενίσχυσης κατά 10% από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει επενδυτικές προτάσεις στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004».
Αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτή που θίγεται από την απόφαση αυτή, αφού επλήγη ανεπανόρθωτα από τις πυρκαγιές του 2007 και ως αντιστάθμισμα της κατάστασης αυτής είχε αποφασιστεί οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πυρόπληκτες περιοχές να ενισχυθούν με το μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης».
Επισημαίνει, δε, πως «πολλές από τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν επενδυτικές προτάσεις στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου του 2004 δεν έχουν αξιολογηθεί από τις αρμόδιες γνωμοδοτικές επιτροπές, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιες».
Ζητεί από το υπουργείο «να προχωρήσει σε άμεση τροποποίηση της παραγράφου 2α του άρθρου 16 του Ν 3908/2011 ειδικά για την περίπτωση των προτάσεων που υποβλήθηκαν στους πυρόπληκτους νομούς μέχρι την 31η Αυγούστου 2008. Aμεσα –και το αργότερο μέχρι τις 30/4/2011– οι υπηρεσίες του υπουργείου (κεντρικά και περιφερειακά) να γνωμοδοτήσουν για τα επενδυτικά σχέδια που δεν έχουν ακόμη εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές για γνωμοδότηση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου