12.3.11

Το σιγάν κρείτον του λαλείν κα. Νικολάκου !!

Της Αντωνίας Μπούζα*
Ο Δημήτρης Δράκος στα πλαίσια της ευθύνης που έχει ως επικεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό συμβούλιο, κατέθεσε εγγράφως με την μορφή της ερώτησης την ανησυχία του για τη νέα τουριστική περίοδο στην Πελοπόννησο.
Η ερώτηση κατατέθηκε στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου και εκφράζει ταυτόχρονα τους προβληματισμούς και την ανησυχία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, στην περιφέρειά μας.
Η ερώτηση αυτή, έπρεπε να απαντηθεί εντός του περιφερειακού συμβουλίου.
Κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας αλλά και κοινής λογικής, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου, βιάστηκε για μία ακόμα φορά, να εξωτερικεύσει τα νομαρχιακά της σύνδρομα και τις εμμονές της…
Με όσα αναφέρει, καταφέρεται εναντίον της Μεσσηνίας, αφού ακόμα ως φαίνεται ,δεν μπορεί να ξεπεράσει τη θητεία της στην αντιπολίτευση , αλλά και την επιτυχή πολιτική στον τουριστικό τομέα ,που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την τότε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Την κα. Νικολάκου, διαψεύδουν τα εκατοντάδες δημοσιεύματα τόσο των μεγάλων Αθηναϊκών εφημερίδων και περιοδικών, όσο και διαχρονικά το σύνολο των Μεσσηνιακών Μέσων Ενημέρωσης. Τη διαψεύδει ακόμα και η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ,που χαρακτήρισε σε διεθνές φόρουμ , ως απόλυτα επιτυχές το «τουριστικό μοντέλο της Μεσσηνίας»
Τη διαψεύδει επίσης και η μνήμη των Μεσσηνίων πολιτών, που είδαν τον τόπο μας στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού ,αλλά και σε άλλα σημαντικά διεθνή τουριστικά δρώμενα να πρωτοπορεί, την περίοδο, που η ίδια προσπαθεί να απαξιώσει... Αγνοεί επίσης σκόπιμα, ότι η Μεσσηνία εδώ και χρόνια έχει αποκτήσει Brand name κάτι το οποίο οφείλει να καταφέρει για την Πελοπόννησο, ως υπεύθυνη για τον τουρισμό.

πί της ουσίας, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης ίσως άθελα της, ουσιαστικά παραδέχεται ότι το 2011 είναι μία χαμένη χρονιά για την Πελοπόννησο, αφού την χαρακτηρίζει ως χρονιά…στοχευμένου σχεδιασμού…!!!
Στην Ελλάδα ισχύει το γνωστό ,ότι αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να πράξεις…σχεδιάζεις….
Αυτό αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και επιχειρηματίες του τουρισμού στην περιφέρειά μας ,που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ύφεση.
Οι πάντες στη Χώρα αυτή, γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να χαθεί πλέον ούτε μία μέρα ,πολύ περισσότερο, μία ολόκληρη χρονιά όπως αποκαλύπτεται…Με την ανακοίνωσή της αυτή, βεβαίως αποδεικνύει περίτρανα ότι η περίφημη συναίνεση ,είναι απλά και μόνο ένα φραστικό επιχείρημα.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο κ. Τατούλης δεν συμφωνεί με μία τέτοια ανακοίνωση και ότι δεν θέλει την αντιπολίτευση μόνο για να του νομιμοποιεί τη δική του παρουσία .
Θα περιμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ,στο περιφερειακό συμβούλιο τη δική του υπεύθυνη τοποθέτηση για το σοβαρό θέμα του τουρισμού και δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια σε μισαλλόδοξες λογικές και συμπεριφορές που εκφράζουν προσωπικές πικρίες και άκαρπους ανταγωνισμούς.
Η κοινωνία της Πελοποννήσου έχει σοβαρά προβλήματα από την οικονομική κρίση και δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τον πόνο του κάθε πικραμένου.
Αυτή την κρίσιμη για τον τόπο στιγμή αλλά και για τους πολίτες ,ας σταματήσουν επιτέλους οι ανούσιες κοκορομαχίες και ας σηκώσουμε όλοι τα μανίκια για να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί περισσότερο ,για τον τόπο μας και τους συμπατριώτες μας, με αίσθημα ευθύνης και συναίνεση , ιδιαίτερα στο μόνο εθνικό προϊόν που μας απέμεινε, τον τουρισμό…
Αυτή η άγονη παρελθοντολογία μας μεταφέρει σε εποχές που οδήγησαν τη Χώρα στην καταστροφή.
Οι καιροί ου μενετοί ….
*Η πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου