11.3.11

Το Google στην υπηρεσία των πληγέντων του σεισμού !!

Η διεύθυνση της σελίδας είναι: http://japan.person-finder.appspot.com/?lang=en
Ειδική σελίδα “Person Finder” εγκαινίασε η Google, μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας. Μέσω της σελίδας, μπορεί κανείς να αναζητήσει οικείους ή να αναρτήσει μήνυμα που να λέει ότι είναι ασφαλής.
Η σελίδα έχει δυνατότητα να ενσωματώνεται σε sites και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ώστε να φτάνει σε όσο περισσότερους ανθρώπους είναι δυνατό. Μόλις τις πρώτες ώρες λειτουργίας της, η σελίδα συγκέντρωσε πάνω από 4.000 καταγραφές.
Η υπηρεσία "Person Finder" αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν είχαν επικοινωνία με αγαπημένα τους πρόσωπα μετά από μία μεγάλη καταστροφή.
Έτσι κάποιος μπορεί να ενημερώσει συγγενείς και φίλους ότι είναι καλά και να επανενωθεί μαζί τους. Επίσης, μπορεί να αναρτήσει περιγραφή και στοιχεία για πρόσωπα που αγνοούνται ώστε όποιος γνωρίζει κάτι να ενημερώνει.
Το Person Finder, είναι μετεξέλιξη υπηρεσίας που εισήγαγε η Google κατά τη διάρκεια του φονικού τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη και χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά το σεισμό στην Αϊτή τον Ιανουάριο του 2010, αλλά και σε άλλες ανθρωπιστικές καταστροφές.
Παράλληλα, μεγάλη είναι η κινητοποίηση μέσω Facebook και Twitter, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν συλλυπητήρια, ευχές και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου