11.3.11

ΚΑΙΡΟΣ - "Μυρίζει " άνοιξη το Σαββατοκύριακο !

"Μάρτης γδάρτης", αλλά και από Μάρτη καλοκαίρι λέει ο λαός. Ο καιρός μέχρι στιγμής επιβεβαίωνς την πρώτη λαϊκή ρήση, αλλά ήρθε η ώρα από σήμερα να μας θυμίσει κάτι και από τη Δεύτερη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αίθριο καιρό για σήμερα αλλά και για το Σαββατοκύριακο
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 16 βαθμούς Κελσίου.Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 (-04) έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (-02) έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (- 02) έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Για το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο τοπικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο ενώ στα βόρεια της χώρας τις πρωινές ώρες θα υπαρχει παγετός.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μονο στα δυτικά αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου