10.3.11

Υποδέχθηκαν με …πατάτες και πορτοκάλια τον Σκανδαλίδη στην Πάτρα !!

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή συνεδρίαση με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, που είχε ως αποκλειστικό θέμα τη δημιουργία και προώθηση του αγροτικού καλαθιού της Δυτικής Ελλάδος.
Πριν από τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο πραγματοποιήθηκε, πέταξαν πορτοκάλια και παρόμοια προϊόντα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός τόνισε ότι «η κρίση είναι ευκαιρία για να στραφούν οι Έλληνες στη γεωργία», ενώ πρόσθεσε ότι οι Περιφέρειες πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης της γεωργικής παραγωγής σε τοπικό επίπεδο.
Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία, επεσήμανε πως η Αγροτική Τράπεζα θα παραμείνει κρατική, αλλά επειδή, όπως είπε, λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα συσταθεί άλλος φορέας που θα δίνει δάνεια με μικρό επιτόκιο 2-2,5%.
Ακόμη, ανακοίνωσε ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει να ετοιμάσουν προτάσεις αξιοποίησης χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκουν στο υπουργείο, τα οποία, όπως είπε, θα δοθούν με τα ανταλλάγματα που πρέπει σε αγρότες, ώστε και εκείνοι να επωφεληθούν, αλλά και εκτάσεις που βρίσκονται σε Ζώνες Υψηλής Παραγωγικότητας να αξιοποιηθούν : Patra Tv

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου