12.3.11

Αποστολάκη: Μονόδρομος το “νοικοκύρεμα” των αγροτικών συνεταιρισμών

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε το νοικοκύρεμα των αγροτικών συνεταιρισμών προκειμένου να επιτευχθεί η εξυγίανση του αγροτικού κινήματος μέσα από ενεργούς συνεταιρισμούς και δυναμικές ομάδες παραγωγών, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, η οποία βρέθηκε  στην Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχει σε Πανθεσσαλική αγροτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Η κ. Αποστολάκη, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει στους κρίσιμους καιρούς που διάγει η χώρα την αιχμή ανασύνταξης της εθνικής οικονομίας..
Παράλληλα η υφυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια στους κτηνοτρόφους «αν δεν συμβαδίζει με το κοινοτικό πλαίσιο» και σχολίασε χαρακτηριστικά: «αρκετά πρόστιμα πληρώσαμε μέχρι τώρα». Παρουσίασε όμως όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη που εφαρμόζονται από διάφορα προγράμματα για την στήριξη του αγροτικού πληθυσμού.
Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λάρισας και πριν την έναρξη της εκδήλωσης για τους Αγροτικούς Συνεταιριστικούς Οργανισμούς, η κ. Αποστολάκη τόνισε πως «η ελληνική κοινωνία διέρχεται μια δεινή οικονομική κρίση, αξιακή και πολύπλευρη, με τον πρωτογενή τομέα να παίζει καθοριστικό ρόλο και να αποτελεί την βαριά μας βιομηχανία. Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι πολιτική επιλογή. Τα ασφυκτικά πλαίσια του κοινοτικού πλαισίου, μας οδηγούν σε παράπλευρες πολιτικές» υπογράμμισε η υφυπουργός. Ενώ, επεσήμανε, ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΛΓΑ, το Μητρώο Αγροτών, το Μητρώο Εμπόρων και αγροτικών εφοδίων, ενώ έπεται το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, την συγχώνευση των εποπτευόμενων -από το υπουργείο- συνεταιρισμών (ΕΘΙΑΓΕ-ΔΗΜΗΤΡΑ-ΟΠΕΓΕΠ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου