1.12.15

ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !!! Πρέπει να επιστρέψουν επιδοτήσεις 320 εκατ. ευρώ - Αυτόματη παρακράτηση από τις νέες ενισχύσεις !

Θα γίνεται αυτόματη παρακράτηση των νέων ενισχύσεων! 

Υπουργική τροπολογία προβλέπει ότι 725.000 αγρότες πρέπει να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη που κρίθηκαν παράνομες από την Κομισιόν 

Δεν τους έφτανε η φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τώρα οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν και τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη ύψους 320.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, 725.000 αγρότες που έλαβαν αντισταθμιστικές εισφορές από τον ΕΛΓΑ το 2008 και 2009 και κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράνομες κρατικές ενισχύσεις θα
κληθούν να τις επιστρέψουν.

Η ρύθμιση έρχεται στην χειρότερη δυνατή οικονομική συγκυρία για τον αγροτικό πληθυσμό και αναμένεται να προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. 


Με βάση δε την προωθούμενη διάταξη οι είσπραξη των ποσών μπορεί να γίνει αυτόματα με παρακράτηση των νέων ενισχύσεων!

Σύμφωνα δε με τις συνοδευτικές εκθέσεις τα πρώτα 45 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν εντός του 2016.

Με κοινή απόφααση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανάκτησης των 320 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην διάταξη επισημαίνεται ότι «οι διαδικασίες ανάκτησης μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4174/2013. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάκτηση των ποσών μέσω συμψηφισμού τους στο ΟΣΔΕ…».




ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου