5.12.15

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ- Ερχονται τα ηλεκτρονικά ραβασάκια για χρέη 6 δισ. στα Ταμεία


Ερχονται τα ηλεκτρονικά ραβασάκια για χρέη 6 δισ. στα ΤαμείαΞεκινούν οι κατασχέσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια στους οφειλέτες. Πρόκειται για 100 χιλ. πολίτες οι οποιοι χρωστούν πάνω από 6 δις, ποσό που έχει βεβαιωθεί και αφορά σε οφειλές οι οποίες δεν έχουν ρυθμιστεί/
Εγκύκλιος του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) αφενός ξεπαγώνει τις διαδικασίες αναγκαστικών εισπράξεων που είχαν σταματήσει λόγω της επιβολής των capital controls, αφετέρου θα γίνονται αυτόματα, μέσω τραπεζών.
Σύμφωνα με το euro2day, το ΚΕΑΟ θα μπορεί να αποστέλλει στα πιστωτικά ιδρύματα έως και 600 κατασχετήρια την ημέρα, ανά τράπεζα. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο σύστημα τα τέσσερα περιφερειακά ΚΕΑΟ (Α’ και Β Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης καθώς και τα 17 περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στα οποία συστάθηκαν και λειτουργούν ήδη τμήματα ΚΕΑΟ.
Ήδη, οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ έχουν κατηγοριοποιήσει τις οφειλές, ενώ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν και άλλα μέτρα εντοπισμού «κρυφού» πλούτου, μέσω της διασύνδεσης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), από την οποία αντλούν στοιχεία για την περιουσία των οφειλετών και για τις τραπεζικές καταθέσεις τους.
Ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό κάθε κινητής ή ακίνητης περιουσίας ή χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη (από ενοίκια, μισθούς, συντάξεις ή και κληρονομιές), ενώ ερευνώνται εξονυχιστικά οι περιπτώσεις παύσης εργασιών και πτωχεύσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου