4.12.15

Εκεί δεν είναι... Ελλαδιστάν: Η βαριά καμπάνα για τους Έλληνες που παρίσταναν τους τρομοκράτες στην Κοπεγχάγη!

Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης είναι το μεγάλο θέμα των ημερών.
Ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες, το μεσημέρι τα Τετάρτης, 18 Νοέμβρη, όταν προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο 3ο τέρμιναλ του διεθνούς αεροδρομίου της Κοπεγχάγης. 
Αιτία ήταν ότι δύο χαζοχαρούμενοι Έλληνες, ηλικίας 33 και 65 ετών, θέλησαν να παίξουν με τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία που προκαλεί η τρομοκρατία. 
Η σφαγή στο Παρίσι ήταν νωπή, όταν αυτοί οι δύο τους προσποιήθηκαν ότι είναι τρομοκράτες, λέγοντας ότι ο ένας από αυτούς καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και ότι έχουν βόμβα σε μια από τις τσάντες τους!!!
Αυτοί έκαναν πλάκα! 
Αλλά η Δανία έχει κράτος που έχει κανόνες και νόμους που τους σέβεται, δεν είναι … Ελλαδιστάν. Κι επειδή έχει κράτος που σέβεται την αποστολή του και δεν την ξεχνά με άνωθεν τηλεφωνήματα «είναι δικό μας παιδί, παρεξήγηση έγινε, αφήστε τον να φύγει» κλπ γνωστά καθ’ ημάς πατροπαράδοτα, οι δυο Ελληνες συνελήφθησαν αμέσως, οδηγήθηκαν στο «φρέσκο» (στο 4ο Τμήμα της Διεύθυνσης Πρωτευούσης) και την επόμενη ημέρα έφαγαν από το Δικαστήριο της Κοπεγχάγης ποινή προσωρινής κράτησης, μέχρι τη διεξαγωγή κανονικής δίκης. «Δεν είναι βέβαιο ότι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι πλάκα αφού κοιμήθηκαν στη φυλακή χτες βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας κ. Γιάκομπ Σέντεργκααρντ. 
Ο εισαγγελέας, κ. Έρικ Γιέλμ, τους απηύθυνε κατηγορία με βάση το άρθρο 266 του ποινικού κώδικα της Δανίας, για πρόκληση πανικού με την απειλή τέλεσης τρομοκρατικής πράξης. Λέγεται ότι δεν θα την γλιτώσουν μόνο με φυλάκιση. Οι αρχές προεξοφλούν ότι οι δύο Ελληνες, πέραν της φυλάκισης, θα αντιμετωπίσουν διώξεις αστικού χαρακτήρα και θα υποχρεωθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις για πάνω από 50 πτήσεις που αναβλήθηκαν εξαιτίας τους, αφού προκάλεσαν τη διακοπή όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης επί μιάμιση ώρα περίπου.
Στην ελληνική κοινότητα της Κοπεγχάγης, ωστόσο, κυκλοφορούν και διάφορες άλλες  πληροφορίες, σαν φεϊγβολάν, που αφορούν και το καλό κόσμο του Ελλαδιστάν. 
Όπως, για παράδειγμα, ότι αυτοί οι δύο έχουν ανοίξει καταστήματα στην Κοπεγχάγη, με συνέταιρο και μεγάλη ελληνική επιχειρηματική οικογένεια, που αντιπροσωπεύουν γνωστό αμερικανικό κολοσσό που παράγει και πουλά φιρμάτα είδη, μέσω αλυσίδων καταστημάτων σε αεροδρόμια και μεγαλουπόλεις σε όλη την υδρόγειο!
 Ήδη τα ονόματα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, μαζί και το όνομα της αμερικανικής φίρμας – που πιθανότατα (ως … αμερικανάκι) δεν έχει, καν, πάρει χαμπάρι τι συνέβη με τους δύο συνεργάτες της. Ίσως το μάθει κι αυτή, όπως ο απατημένος σύζυγος. 
Που τελευταίος μαθαίνει το … μυστικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου