3.12.15

“Οι άλλοι ήταν καλύτεροι;” Η φράση που έκανε τον Τσίπρα πρωθυπουργό και τον κρατά στην εξουσία.

Στο συλλογικό ασυνείδητο του νεοέλληνα υπάρχει μια φράση.

»Οι άλλοι ήταν καλύτεροι .. ας το δοκιμάσουμε και αυτό να δούμε που θα μας πάει, 40 χρόνια είδαμε που πήγαμε…»

 
Όμως η φράση αυτη είναι ισοπεδωτική και αφελής και εξηγούμε .

 

Η απαξίωση της πολιτικής στην Ελλάδα μαζί με το όλοι είναι κλέφτες έφερε την τεράστια αποχή στις εκλογές . Kαι τα δυο αυτά μαζί συμφέρουν απόλυτα το υπάρχον σύστημα .
Όταν ο κόσμος δεν ενδιαφέρετε ,οι λίγοι και οι μέτριοι αποφασίζουν για τις τύχες των πολλών.
Πολλοί απο τους άλλους της φράσης ,είναι οι εκφραστές του πελατειακού κράτους των κομματικών στρατών και του διαπλεκόμενου κράτους με συντεχνίες, εργατοπατέρες και ολιγαρχίες που και ο Τσίπρας σήμερα συνεχίζει να διατηρεί  είτε αντικαθιστώντας τους με άλλους είτε κάνοντας συμφωνίες με τους ίδιους που κατακεραύνωνε ως αντιπολίτευση.
Στην φράση να το δοκιμάσουμε και
αυτό υπονοεί η σκέψη τους πως δεν έχει καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Για το ότι φτάσαμε ως εδώ έχει βαρύτατη ευθύνη και η αντιπολίτευση αυτών των χρόνων . Σε μια χώρα που ηγεμονεύει η αριστερά που εχει το ηθικό πλεονέκτημα των δήθεν καλών ανθρώπων ,που κλείνουν τους δρόμους δεν ψηφίζουν καμία μεταρρύθμιση  και λένε σε όλα όχι.
Ο λαϊκισμός όλων αυτών των χρόνων εξαργυρώθηκε με εξουσία αλλα και με την καταστροφή της χώρας , εκτός απο τον διχασμό των πολιτών δεν έγινε και καμία ουσιαστική μεταρρυθμιστική αλλαγή με αποτέλεσμα προφανώς να υπάρξει αυτοεκπληρούμενη προφητεία . Σας τα λέγαμε δεν ειναι λύση η λιτότητα…
Όχι σε ενα σπιτι που ξοδεύουν περισσότερα απο όσα παράγουν δεν είναι η μόνη η λυση η λιτότητα αλλά να βρουν και νέα έσοδα μια δεύτερη εναλλακτική απασχόληση  , μονο που στην περίπτωση της χώρας τα έσοδα που θα είχαμε απο την  ανάπτυξη θα έπρεπε να τρέχει με ρυθμούς Ιαπωνίας 4 και 5% για να ισοσκελίσουμε τα ελλείμματα ,πράγμα ανέφικτο. Ειδικά με όλη την αριστερή κρατικοδίαιτη προπαγάνδα 40 χρόνια βολέματος.
Η μοίρα της ιστορίας και των ανθρώπων ομως παίζει σουρεαλιστικά παιχνίδια με όσους λενε μεγάλα οχι και μετα τα λούζονται..
Ναι ήταν πολλοί καλύτεροι μερικοί αλλοι..
Δεν ήταν  ολοι ισοπεδωτικά όπως βολεύει το σύστημα να κατηγορούμε τους ποιλιτικούς ή τους ξένους .
Κάποιοι προσπάθησαν να αλλάξουν αυτή την χώρα αλλά βρήκαν μπροστά τους εμπόδιο το πελατειακό κράτος σύσσωμο  και τους αντιστασιακούς αχαμνοξύστες
που πλούτισαν κάνοντας καριέρα σε συντεχνίες και κόμματα
και όσους βολεύτηκαν και κέρδιζαν μισθούς σε απίστευτη υπεραξία με όσα πρόσφεραν και με τα προσόντα τους .

Υπήρξαν άνθρωποι όπως ο Γιαννίτσης ο Μάνος , η Διαμαντοπούλου ο Γεωργιάδης και αρκετοί άλλοι μειοψηφία βέβαια ομολογουμένος που προσπάθησαν να αντισταθούν ουσιαστικά σε αυτη την σαρωτική λαίλαπα που έδειχνε χρόνια που θα ρίξει το καράβι.
Δούλεψαν και είχαν ιδέες αλλα έλειπε η ανταπόκριση απο μια ανώριμη κοινωνία για να τις πραγματώσουν.
Αν ειχε γίνει η μεταρρύθμιση Γιαννίτση αν δεν ειχε γίνει η μεγαλύτερη διαδήλωση στην νεότερη ιστορία μας με ουσιαστικό σύνθημα »όλα τώρα» και ενα γιαούρτι αύξηση το μήνα για τον συνταξιούχο είναι το σχέδιο Γιαννίτση …αν δεν ειχε ηγηθεί η αντιπολίτευση αλλα και η κυβέρνηση τοτε σε αυτόν τον εύκολο λαϊκισμό του πρόσκαιρου οφέλους τώρα δεν θα είχαμε πει ποτέ την λέξη μνημόνια και θα είμασταν ενα δυτικό κράτος , αν και πολυ αμφιβάλω αν ο μέσος νεοέλληνας εχει ξεκαθαρίσει την δυτική ή ανατολική ταυτότητα του..
Αν είχε γίνει δε θα μας ξεπερνούσαν η Ρουμανία , η Βουλγαρία και η Εσθονία…
Μέσα στους άλλους λοιπόν στο σωρό της σκέψης σου ΝΑΙ υπάρχουν πολλοί καλύτεροι και αν φύγεις απο τις φασιστικές και ακραίες απόλυτες αριστεροδεξιές θέσεις θα αφήσεις περιθώριο να βρεθούν κι άλλοι νέοι
και ίσως μια μερα αποφασίσουμε πως ανήκουμε στη δύση ξεπεράσουμε την απώλεια  του διαφωτισμού ,ωριμάσουν τα ιδεολογικά μας ντελιρια ελαφρότητας και κρατισμού και η κοινωνία μας μπορέσει να ανακάμψει.

Η μόνη λύση για να φύγουμε απο το τέλμα είναι μια εθνική Ελλάδος με έναν εργατικό πρωθυπουργό με ιδέες αλλα και πρακτική εμπειρία για να αλλάξουμε την Ελλάδα , μια dream team! 

 
Ν. Γιανναδάκης- http://www.pesotithes.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου