5.12.15

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ - «ΕΦΥΓΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΛΑΚΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Του: ΑΝΤΩΝΗ. Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
-Για μια φορά αιφνιδιάστηκα, σοκαρίστηκα, ένοιωσα να λυγίζουν τα γόνατα μου, και βούρκωσα. 
Άλλο ένα χτύπημα όπως πάντα ξαφνικό και αναπάντεχο. Διάβασα τις αναρτήσεις στο φαστοβιβλίο των Μενδρινού και Δημάτου για τον θάνατο του Λάκη Μπέλλου. 
Έβλεπα την Φώτο και διάβαζα τα λόγια καρδιάς του Γιώργου Μητσικώστα και δεν ήθελα να το πιστέψω .Λέω δεν μπορεί κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Θα μας κάνει πλάκα ο Μπέλλος ,ως το μέγιστο και ευφυέστατο και ευρηματικό πειραχτήρι που ήταν. 
Έτσι όπως μας έκαναν την ζωή μας είχαμε χαθεί, μιλήσαμε πριν ένα τρίμηνο περίπου ,και δεν είχα μάθει την εισαγωγή τους το νοσοκομείο. «Έφυγε» ο Λάκης ,ένα από τα καλύτερα παιδιά, από τους καλύτερους ανθρώπους με καθαρή ψυχή και κρυστάλλινο βλέμμα και μεγαλειώδες πνεύμα .Ο Λάκης ήταν από τους καθαρότερους (Ίσως και ο κορυφαίος)ανθρώπους που γνώρισα στη δημοσιογραφία και κυρίως την αθλητική. Και όχι να σου έλεγε ο Μπέλλος το δεχόσουν με τον τρόπο που στο έλεγε. Ο Λάκης Μπέλλος πέρα από το αστείρευτο και δημιουργικό πνεύμα του που το απολαύσατε μέσα από τα κείμενα που έγραφε για τις εκπομπές και παραστάσεις του Μητσικώστα ,πέρα από τα θεατρικά έργα, τις εκπομπές και χίλια δυο άλλα ,γιατί ήταν πραγματικά αστείρευτος και ιδιοφυής ,ήταν ένα μικρό καλοσυνάτο παιδί με το χιούμορ στις φλέβες του .Ο Αυτοσαρκασμός του Μπέλλου, και η κωμική φόρμα που ενσωμάτωνε το κάθε τι που συνέβαινε στην ζοφερή εδώ και χρόνια καθημερινότητα μας ήταν μοναδική .Ταλαντούχος σε ότι έγραφε και έλεγε, και μοναδική ψυχούλα. Ήταν πάρα πολύ μεγάλη μου τιμή που σε γνώρισα .
Ήταν πολύ μεγάλη μου τιμή που ήσουν συνάδελφος μου. 
Ήταν και είναι ,και θα είναι στη μνήμη μου πολύ μεγάλη η τιμή που όταν συναντιόμαστε φώναζες από μακριά και με πείραζες. Ήταν τιμή μου που με αποκαλούσες φίλο ,ασχέτως αν δεν ήμασταν… «Κολλητοί». Ήταν  και είναι τιμή μου αείμνηστε Λάκη Μπέλλο και θα το κρατώ πάντα να το λέω στους νεότερους ,που σεβόσουν αυτό που δεν σέβονται τουλάχιστον οι μισοί στο χώρο μας .Ήσουν αθλητικός συντάκτης από εκεί ξεκίνησες και διετέλεσες και μέλος του ΔΣ ΠΣΑΤ. Παρά το γεγονός ότι ξέφυγες και μεγαλούργησες, και σε θαυμάζαμε για το συγγραφικό σου έργο ,πάντα  ,μέχρι το ΤΕΛΟΣ ,έδινες παρόν ,ρωτούσες μάθαινες συμμετείχες και εξέφραζες το συναίσθημα σου για το χώρο των αθλητικών συντακτών. Γιατί ένοιωθες και έτσι .Γιατί ήσουν καθαρός άνθρωπος.
Καλό ταξίδι Λάκη Μπέλλο, είμαι βέβαιος ότι και  εκεί που …ταξιδεύεις θα συνεχίζεις να γράφεις εκπομπές ,θεατρικές παραστάσεις και να κάνεις πλάκες σε αυτούς πουν «Έφυγαν» νωρίτερα από σένα .Δυστυχώς δεν μας έκανες άλλη μια πλάκα.» «Έφυγες» Έτσι αέρας. Καλό ταξίδι φίλε…
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΑΚΗΣ ΜΠΕΛΛΟΣ 
Ο Λάκης Μπέλλος ήταν δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Στείρι Λιβαδειάς. Τα πρώτα του κείμενα τα έγραψε το 1977 στο περιοδικό Τράστ του γέλιου, όταν τα έστελνε ακόμα από το χωριό.
 Υπήρξε μέλος της Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στον οποίο έχει διατελέσει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.
 Συνεργασίες
 Έντυπα
 Με τις εφημερίδες Απογευματινή και Φως των Σπορ ως αθλητικός συντάκτης, καθώς και στο περιοδικό Τηλέραμα.
 Ραδιόφωνο
 Με τους σταθμούς Αθήνα 9.84, Σκάι' και ΑΝΤ1 Ράδιο.
 Τηλεόραση
Με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι, ΑΝΤ1 , Alter Channel, Alpha TV, γράφοντας κείμενα για τον Γιώργο Μητσικώστα και στο τηλεοπτικό σταθμό Star γράφοντας κείμενα για τη σειρά «Οι διαπλεκόμενοι» με τους: Πέτρο Φιλιπίδη , Γιώργο Λέφα και Γιώργο Γαλίτη.
 Θέατρο
 Έχει γράψει ως τώρα οκτώ (8) επιθεωρήσεις μαζί με άλλους συγγραφείς στα θέατρα Άλσος, Βέμπο και Πάρκ. Πρωταγωνίστησαν δε οι ηθοποιοί: Χάρρυ Κλυνν, Σωτήρης Μουστάκα, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Ηλίας Λογοθέτης , Χρυσούλα Διαβάτη, Άννα Παναγιωτόπουλου, Κώστας Βουτσάς, Παύλος Κοντογιαννίδης , Βάσια Τριφύλλη, Νένα Μέντη , Βλάσσης Μπονάτσος και Παύλος Χαϊκάλης.
 «Eλλάς το καφενείο σου», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης,Λάκης Μπέλλος, Άλσος, 1991
«Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα αν αργήσω μάνα φάε», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης, Λάκης Mπέλλος, Άλσος, 1992
«Πίτσες μπλε», Xάρρυ Kλυνν, Γιάννης Kακουλίδης, Λάκης Mπέλλος, Bαγγέλης Mπαλαφούτης, Άλσος, 1993
«Καυκαλήθρες και τσιτσίραυλα» Xάρρυ Kλυνν - Λάκης Mπέλλος - Θεόφιλος Bερύκιος - Γιώργος Γαλίτης, Άλσος, 1995
«Εμπρός προς τα πίσω», Χάρρυ Κλυνν, Λάκης Mπέλλος, Θεόφιλος Bερύκιος, Γιώργος Γαλίτης, 1996
«Μίλα μου… και μανταρίνια», επιθεώρηση, Χάρρυ Κλυνν, Λάκης Μπέλλος, Γιάννης Μακρής, Γιώργος Γαλίτης, Άλσος, 1999. Η επιθεώρηση αυτή ήταν και η πρώτη interactive θεατρική παράσταση που διαμορφωνόταν διαφορετικά κάθε μέρα, ανάλογα με τις παρεμβάσεις - υποδείξεις των θεατών που επισκέπτονταν το site της παράστασης.
 ΒραβείαΟ Λάκης Μπέλλος έχει βραβευθεί δυο (2) φορές από την Εταιρία Θεατρικών Συγγραφέων το (1993) για την επιθεώρηση «Πίτσες μπλε» γραμμένη μαζί με τους Χάρρυ Κλυνν, Γιάννη Κακουλίδη και Βαγγέλη Μπαλαφούτη και (1995) «Καυκαλήθρες και τσιτσίραυλα» με τους Xάρρυ Kλυνν, Θεόφιλο Bερύκιο και Γιώργο Γαλίτη.
Στην τηλεοπτική εκπομπή «Μήτσι χώστα» στην οποία ήταν ο σεναριογράφος, μαζί με τους Γιάννη Μακρή , Θύμιο Καλαμούκη, Μάνο Βουλαρίνο, Γιώργο Μητσκώστα, κέρδισε , από το 2001 έως και το 2006 πέντε φορές το Βραβείο Καλύτερης Σατιρικής Εκπομπής στην τηλεόραση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου