Ο Τζον Ντεφτέριος είναι δημοσιογράφος και κορυφαίος οικονομικός αναλυτής.
Παρουσιάζει στο CNN εκπομπή για τις αναδυόμενες αγορές, «Marketplace Middle East» και «Global Exchange». Έρχεται συχνά στην Ελλάδα και έχει καλύψει αρκετά θέματα αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1961 στη Καλιφόρνια και έχει καταγωγή από τη Κεφαλλονιά. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και έλαβε πτυχία στη Δημοσιογραφία και στις Πολιτικές Επιστήμες.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1984 ως πολιτικός σύμβουλος στην Peter Fee & Associates. Ένα χρόνο αργότερα εργάστηκε ως παραγωγός-δημοσιογράφος στον Λευκό Οίκο για το PBS μέχρι το 1988.
Το 1988, ο Ντεφτέριος υπηρετεί ως ευρωπαϊκός ανταποκριτής και επικεφαλής του γραφείου με έδρα στο Λονδίνο της συντακτικής ομάδας του Reuters Television. Σε αυτό το πόστο καλύπτει τεράστιας φήμης γεγονότα όπως τη πτώση του τείχους του Βερολίνου, συναντήσεις των G-7, το πόλεμο του Κόλπου από το 1990 έως και το 1991. Το 1990 αναλαμβάνει τη θέση του ανταποκριτή της Δυτικής Ακτής και επικεφαλής του γραφείου μέχρι και το 1992.
Ο Ντεφτέριος το 1992 συνεργάζεται με το CNN ως ανταποκριτής του προγράμματος «Lou Dobbs Moneyline» στη Νέα Υόρκη. Παρουσίασε το «World Business Today» από το 1994 έως και το 1996 στο Λονδίνο καθώς και τα «Ahead of the Curve», «Business Unsual», «Moneyweek with John Defterios», τη Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου και το βομδαρδισμό του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Από το 2001 έως και το 2005 διορίζεται ως αντιπρόεδρος της FBC Italia TV και αναπτύσσει το τηλεοπτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με μεγάλα εμπορικά ονόματα όπως International Herald Tribune, Business Week, Bloomberg. Απο το 2005 μέχρι και το Μάρτιο του 2011 ορίζεται αντιπρόεδρος του Ομίλου FBC Media UK Ltd.
Τον Οκτώβριο του 2007 ο Ντεφτέριος παρουσιάζει το «Marketplace Middle East» στο CNN International. Πρόκεται για ένα δεκαπεντάλεπτο πρόγραμμα με θέματα που αφορούν τις τάσεις, θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος όπως δημιουργία θέσεων εργασίας, οικονομική ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα για τη συγκεκριμένη περιοχή με πάνω απο 300 εκατομμύρια καταναλωτές. Σταματά την παρουσίαση τον Μάρτιο του 2011.
Από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζει το «Global Exchange», δίνοντας έμφαση σε αναδυόμενες αγορές από τη Μέση Ανατολή, την Κίνα, την Ν.Α. Ασία και την Αφρική. Παρέχει ζωντανή κάλυψη και ανάλυση των επιχειρήσεων, της γεωπολιτικής και των θεμάτων της ενέργειας.
Ο Τζον Ντεφτέριος είναι μέλος του World Economic Forum, της Global Agenda Council στη Μέση Ανατολή και έχει διατελέσει πρόεδρος του Business Week Leadership Forums και του World Islamic Economic Forum.
Με τη σύζυγό του Μανουέλα Μίρκος παντρεύτηκαν στη Σίφνο το 2002.




 ellhnes.com