4.12.15

"Ξεκουμπίσου από την Αυστραλία και γύρνα στην σκ@τ@χωρα σου"! Η ρατσιστική επίθεση ενός Αυστραλού σε Ελληνίδα

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε 26χρονη Ελληνοαυστραλή στο μετρό στη Μελβούρνη
 
Η Arna Dionysopoulos επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά της όταν ένας συνεπιβάτης της παρατήρησε το όνομά της στο καρτελάκι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Age, ένας άντρας της είπε πως θα πρέπει να "ξεκουμπιστεί από την Αυστραλία", σημειώνοντας πως θα ήθελε πολύ να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι του πατέρα της και να τραβήξει τη σκανδάλη.
Η νεαρή σύμβουλος πληροφορικής, που γεννήθηκε στην Αυστραλία από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα, αρχικά δεν κατάλαβε ότι τα ρατσιστικά σχόλια απευθύνονταν στην ίδια, καθώς θεωρεί πως είναι τόσο Αυστραλή όσο και οποιοσδήποτε άλλος.
"Είναι αρκετά σοκαριστικό ότι έτσι σκέφτονται ορισμένοι άνθρωποι. Αν ζεις εδώ, είσαι Αυστραλός", δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι προσπάθειές της να αγνοήσει τα σχόλια, διαβάζοντας το βιβλίο της, ήταν ανεπιτυχείς. Εκείνος, που θα μπορούσε, όπως εκτιμά, να βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών, συνέχισε τα ρατσιστικά σχόλια. Όταν άλλος επιβάτης του είπε να ηρεμήσει, ισχυρίστηκε ότι έχει μαζί του 4 μαχαίρια.
Η 26χρονη αποβιβάστηκε από τον συρμό στον σταθμό Footscray και ένας συνεπιβάτης τη συνόδεψε, καθώς την ακολούθησε. Σοκαρισμένη από το περιστατικό, η 26χρονη επικοινώνησε με τις αρχές και ανέφερε το περιστατικό, δίνοντας φωτογραφία του που τράβηξε μέσα στο μετρό.



Neoskosmos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου