5.12.15

ΒΙΝΤΕΟ - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο της NASA μας ταξιδεύουν στον κόσμο του Πλούτωνα

Καθαρές εικόνες της επιφάνειας του πιο απομακρυσμένου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, του Πλούτωνα, καθώς και ένα βίντεο που παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες που ελήφθησαν από το New Horizons της NASA, δείχνουν κρατήρες, βουνά και παγωμένο έδαφος κατά μήκος μιας λωρίδας 80 περίπου χιλιομέτρων.

Το διαστημικό σκάφος τράβηξε τις φωτογραφίες τον Ιούλιο κατά την διάρκεια της πιο κοντινής έλευσής του από τον Πλούτωνα, - ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 7,5 δις. χιλιομέτρων – και τις οποίες έστειλε πίσω στον πλανήτη μας.
Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από τον ΠλούτωναΟι εικόνες αποτυπώνουν με χαρακτηριστική ευκρίνεια την επιφάνεια του απομακρυσμένου πλανήτη, η οποία, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, δεν θυμίζει σε τίποτα τις επιφάνειες του Άρη ή της Αφροδίτης.
Ο Πλούτωνας, λόγω της μεγάλης του απόστασης από τον Ήλιο, αποκαλείται «παγωμένος» πλανήτης, ενώ, όπως διακρίνεται και από τη φωτογραφία, υπάρχον πολλά βουνά και ανώμαλες επιφάνειες.

«Το διαστημικό σκάφος μας εντυπωσίασε κατά την πτήση του τον Ιούλιο από τις πολύ κοντινές φωτογραφίες που τράβηξε από τον Πλούτωνα, και καθώς το διαστημικό σκάφος μεταδίδει τον θησαυρό των εικόνων από την μνήμη του πίσω σε εμάς, συνεχίζουμε να εντυπωσιαζόμαστε από αυτό που βλέπουμε» δήλωσε ο John Grunsfeld, πρώην αστροναύτης και  αναπληρωτής διοικητής Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Οι ερευνητές αναμένουν περισσότερες ακόμη φωτογραφίες στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, που θα δείχνουν ακόμη περισσότερο έδαφος στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση.





ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου