4.12.15

Αστυνομικοί, καρατέκα και μαφιόζοι εκβίαζαν τη μισή Αττική

 ΑΠΟΚΟΜΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!

Στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών ομάδων εκβιαστών προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Μάλιστα τα άτομα αυτά χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα βίαια άτομα που δεν δίσταζαν να χτυπούν προκαλώντας επικίνδυνες σωματικές βλάβες χρησιμοποιώντας σιδηρογροθιές με οποιαδήποτε αφορμή ακόμη και επί πληρωμή.
Στις ομάδες συμμετείχαν τρεις αστυνομικοί και ονόματα της «μαφίας» της Ηλιούπολης, οι οποίοι από κοινού εκβίαζαν τουλάχιστον 150 καταστηματάρχες, στο Κολωνάκι, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικό, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Γλυφάδα, Ελληνικό, Παγκράτι, Ζωγράφου, Βύρωνα, Δάφνη, Ν. Κόσμο, Αγ. Παρασκευή, και περιοχές της Αττικής.
Όπως προέκυψε για τους τρεις αστυνομικούς, είχαν ρόλο πληροφοριοδοτη στους «αρχηγούς» των εκβιαστικών ομάδων, σχετικά με τις έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ενώ ένας φέρεται να δρούσε και ως «εισπράκτορας».
Οι ομάδες τη "μαφίας της νύχτας" δρούσαν από το καλοκαίρι του 2009, μηνιαίως εισέπρατταν για προστασία, χρηματικό ποσό που μεταξύ 300-500 ευρώ, αποκομίζοντας συνολικά περίπου 100.000 το μήνα.
Τα μελη της ομάδας προέβαιναν και στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στα καταστήματα που εκβίαζαν.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 21 άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 75 ατόμων, εκ των οποίων οι 37 ως βασικά μέλη και τα 39 ως περιφερειακά.
Ένας 46χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών και ένας 35χρονος, έδιναν εντολές σε 12 άτομα της ομάδας για να παρέχουν προστασία σε περισσότερα από 30 καταστήματα, στις περιοχές του Βύρωνα, Καλλιθέας, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Γαλατσίου, Δάφνης, Αγ. Δημητρίου, Αθήνα, Γκάζι.
Ένας 39χρονος Αλβανός και έναν 33χρονος με πέντε ακόμη μέλη, "προστάτευαν" 50 καταστήματα στην Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικό ενώ 70 καταστήματα σε όλη την Αθήνα είχαν 13 προστάτες υπό τις εντολές τεσσάρων αρχηγών.
Οι περισσότεροι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει μεταξύ άλλων σε ανθρωποκτονίες και εκρήξεις. Περιφερειακό ρόλο είχαν και ηγετικά μέλη συμμοριών που είχαν δράσει στις περιοχές της Ηλιούπολης και συλληφθεί στη μεγαλη υπόθεση το 1996.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία-κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.



πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου