4.12.15

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!

 Οι μισοί αγρότες δεν είναι "δικαιούχοι" και οι υπόλοιποι "καμένοι"αλλα οι.... Λαδέμποροι ευτυχισμένοι

Αποστολή Αποστόλου... ανεκτέλεστη για τέταρτη συνεχή φορά, ως προς την πληρωμή των φετινών κοινοτικών (χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή) ενισχύσεων στους αγρότες, οι οποίοι σκόπιμα οδηγήθηκαν στη σημερινή κατάσταση, με τις επιδοτήσεις να μην έρχονται και, όταν θα έρθουν, θα είναι εξαιρετικά μειωμένες. 

Ούτε σήμερα θα μπουν, δηλαδή, τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης, αφού δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα προσωρινά δικαιώματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (παρά ελάχιστα που άρχισαν να "πληκτρολογούνται" χθες το βράδυ) για λόγους που αποδίδονται από τον Οργανισμό σε τεχνικές δυσκολίες του ηλεκτρονικού συστήματος!
Αυτό το "έρχονται οι επιδοτήσεις" κοντεύει να καταντήσει ανέκδοτο για τη χώρα μας, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληρώσει από τις 16 Οκτωβρίου τους δικούς τους παραγωγούς, με ποσοστά που για πρώτη φορά φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεπε να ξεπερνούν το 50% της προκαταβολής.
Η Ελλάδα διά στόματος Αποστόλου έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, περί τις 4 φορές, ότι "πληρώνει την προκαταβολή", αλλά μέχρι σήμερα ο κόσμος παραμένει απλήρωτος, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημά του, καθώς είναι περίοδος συγκομιδής  και οι ελαιοπαραγωγοί αναγκάζονται να "σκοτώνουν " το λάδι τους σε χαμηλές τιμές.

Λαδέμποροι... ευτυχισμένοι
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. κάνει, πάντως, ευτυχισμένους μόνο τους λαδέμπορους. Κι αυτό διότι, με την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων, οι ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν άλλο τρόπο να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από το να δεχτούν να τους πληρώσουν το λάδι για ένα "κομμάτι ψωμί" οι λαδέμποροι (ελαιοτριβείς και τυποποιητές), όταν η φετινή χρονιά έχει όλες τις προδιαγραφές για "χρυσές τιμές" στο προϊόν μέσα στους επόμενους μήνες.
Βέβαια, για να μην... έχουν καλές τιμές στο λάδι τους οι παραγωγοί, "φρόντισαν" Ελλάδα και Ισπανία (με τον Βαγγέλη Αποστόλου να είναι γνώστης του "εγκλήματος" πολύ πριν τις εκλογές) να ψηφίσουν "ναι" σε επερχόμενες εισαγωγές από την Τυνησία προς την Ε.Ε. Και μάλιστα, για αδασμολόγητα λάδια 35.000 τόνων φέτος συν 35.000 τόνων του χρόνου, μετά από αίτημα της Τυνησίας, που για κοινωνικούς λόγους ζητάει να αυξηθούν μέσα στη διετία αυτή κατά 70.000 τόνους τα αδασμολόγητα λάδια που ήδη φέρνει στην Ευρώπη.
Ο Ιταλός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από την άνοιξη έστελνε επιστολές διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας να μην υπογραφεί αυτή η συμφωνία. Ο δικός μας υπουργός, που τότε ήταν αναπληρωτής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απάντησε  ότι την υπογραφή την έβαλε ο κ. Μελάς ως... υπηρεσιακός υπουργός (!).
Αλλά σε συνέντευξή του στο Ράδιο 98,4 ο κ. Μελάς αποκάλυψε ότι οι υπογραφές "έπεσαν" από τα υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης, χωρίς όμως να υπάρχει και άγνοια του κ. Αποστόλου, αφού, για να φτάσει η Ελλάδα να υπογράψει στην αρμόδια επιτροπή, είχαν προηγηθεί συζητήσεις μηνών πριν το "ναι" στις εισαγωγές!  

Ούτε ρευστό
Αλλά την ώρα που οι παραγωγοί, επειδή δεν παίρνουν τις επιδοτήσεις, "σκοτώνουν" λάδι σε τιμές πείνας, δεν μπορούν να εισπράξουν, αφού τα capital controls εγκλωβίζουν όλη την αγορά του ελαιολάδου στη δίνη του "πλαστικού χρήματος". 
Άρα παραδίδουν "ζωντανό" τον ελαιόκαρπό τους αλλά λαμβάνουν από τους ελαιουργούς και τους εμπόρους "πλαστικό" χρήμα, δηλαδή επιταγές, που οι τράπεζες τις εξαργυρώνουν μόνο με κατάθεση στα βιβλιάριά τους. 
Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν κάρτες ανάληψης δεν μπορούν από τα χρήματα του λαδιού να σηκώσουν το σύνολο των χρημάτων τους, παρά μόνο 420 ευρώ την εβδομάδα, με συνέπεια να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τους εργάτες τους, ούτε τις άλλες αυξημένες υποχρεώσεις που αντιμετωπίζουν.
Αλλά τα προβλήματα των αγροτών δε σταματούν εδώ... Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες βλέπουν στα βιβλιάριά τους ότι από την εξαργύρωση των επιταγών πρώτα αφαιρούνται τα χρέη τους και μετά μπαίνει το υπόλοιπο ποσό, αν έχει μείνει και καθόλου, για να το "σηκώσουν" στη συνέχεια...
Εξάλλου, όταν η επιταγή του ελαιουργού είναι μίας τράπεζας διαφορετικής από αυτή του ελαιοπαραγωγού, τότε υπάρχει "βαλέρ". 
Που σημαίνει ότι ο παραγωγός δεν μπορεί να εισπράξει ούτε ένα ευρώ, αν δεν περάσουν τρεις ημέρες από τη μεταφορά των χρημάτων της επιταγής στο βιβλιάριό του.





ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου