3.12.15

ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με ικανοποίηση διαπίστωσε εχθές ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, την εμφανή πρόοδο των εργασιών κατεδάφισης του τουριστικού ξενώνα της Χώρας , σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σημείο εχθές με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιείται κατεδάφιση του παλαιού τουριστικού ξενώνα στη Χώρα, καθότι αποτελούσε εστία μολύνσεως για την περιοχή και η κατεδάφιση του ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Μετά την κατεδάφιση του κτιρίου ο Δήμος θα προβεί σε νέα  ολοκληρωμένη μελέτη δημιουργίας ενός πολιτιστικού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή, μιας και στο χώρο αυτό βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο και το κτίριο Μπάρκα, του οποίου η ανακατασκευή ξεκινάει άμεσα.

Στη συνέχεια, σε επίσκεψή του στην παραλιακή ζώνη της Γιάλοβας, ο Δήμαρχος επιθεώρησε τις εργασίες ανάπλασης και ενημερώθηκε από τον αρμόδιο εργολάβο για την πορεία υλοποίησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καφαντάρης σε σχετική του δήλωση: «Είναι εμφανής η πρόοδος των έργων σε όλο το Δήμο Πύλου-Νέστορος. Στόχος μας είναι η άμεση ολοκλήρωση των έργων, έτσι ώστε να προλάβουμε την τουριστική περίοδο.  Οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς σε όλο το Δήμο. Κατανοώ τις πρόσκαιρες δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στους ελευθέρους επαγγελματίες της περιοχής, όπου γίνονται τα έργα, ωστόσο χρειάζεται όλοι να κατανοήσουμε ότι η όχληση αυτή θα είναι προσωρινή, αλλά και ότι το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει όλους με το παραπάνω. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής ότι έχουμε προσπεράσει κάθε δυσκολία που έχει προκύψει με τις χρηματοδοτήσεις των έργων και συνεχίζουμε με το ίδιο ενδιαφέρον και με ταχείς ρυθμούς.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου