5.12.15

ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ - Τρίπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια


Τρίπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η Τρίπολη κηρύχτηκε εκ νέου χθες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από αίτημα του Δήμου, για το μείζον ζήτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών και για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Η απόφαση λήφθηκε με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση.
Στην ίδια απόφαση καλείται ο Δήμος να ορίσει χώρο κατάλληλο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση που να πληροί όλες τις εκ του νόμου προϋποθέσεις, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο, καθώς επίσης ορίζεται πως η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του Δήμου Τρίπολης.
Επιπλέον στην απόφασή του ο περιφερειάρχης επισημαίνει πως ο χώρος που έχει οριστεί και μισθωθεί από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων, δεν εμπίπτει εκ του νόμου στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να τον εγκρίνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί η Περιφέρεια να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη συνέχιση ή μη της προσωρινής εναπόθεσης εκεί των απορριμμάτων του Δήμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου