5.12.15

Αλλαγές στον εκλογικό νόμο ανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

Αλλαγές στον εκλογικό νόμο με επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών, του μπόνους των 50 εδρών και της έκτασης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.» Ζητήσαμε συνεννόηση, όχι συγκυβέρνηση, η κυβέρνηση έχει, και θα το δείτε, αρραγές μέτωπο. Επομένως  μην αρνείστε κάτι που δεν σας ζητήθηκε», τόνισε.
Ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την «επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης», την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και της διοικητικής διαδικασίας, όπου, όπως είπε, «πνίγεται η σχέση πολίτη και κράτους στην ασάφεια». Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν είχαν πολιτική βούληση για να προωθήσουν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί επτά δισ. ευρώ από το 2000 μέχρι σήμερα. «Πρέπει ή δεν πρέπει να αισθανόμαστε ντροπή όταν μία χώρα όπως η Εσθονία με ένα τηλέφωνο μπορεί να σε κάνει πολίτη της;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «τι ήταν αυτό που εμπόδισε; Δεν είχαμε επιστήμονες; Δεν το πιστεύω. Δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι ούτε ικανότητας. Βούληση δεν υπήρχε».
 Για τον εκλογικό νόμο ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι θα ανοίξει η συζήτηση και «θα αποδειχθεί ότι δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις. Δεν έχουμε κανένα λόγο γι’ αυτό. Τέσσερις φορές φέρατε το σπάσιμο των περιφερειών και ένα αόρατο χέρι τις έπαιρνε πίσω, γιατί εδώ, στη Β Αθηνών, είναι το μεγαλύτερο εκκολαπτήριο της διαφθοράς. Ή δεν είναι έτσι;».
Ακόμη είπε ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος με συμμετοχή των πολιτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου