5.12.15

Στο σκαμνί καθίζουν οι Ιταλοί τον «κανακάρη» του Ερντογάν

Σε νέο σκάνδαλο εμπλέκεται ο γιος του Ερντογάν, ο Μπιλάλ Ερντογάν, που έχει κατηγορηθεί και από μερίδα του τουρκικού τύπου με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τις περιοχές των Τζιχαντιστών. Σύμφωνα με δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας Sözçü, που αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ο υιός του Τούρκου πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο «πολύς» Μπιλάλ Ερντογάν, καλείται τώρα από την ιταλική δικαιοσύνη σε ανάκριση με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε ιταλικές τράπεζες.
bilal-erdogan-ortaΤο γεγονός αυτό έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της ιταλικής πόλης Φλωρεντία, τον Massimiliano Annetta, ο όποιος αποκάλυψε ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν κλήθηκε από τον εισαγγελέα της Μπολόνιας για ανάκριση σχετικά με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προφανώς από το λαθρεμπόριο του πετρελαίου με τους Τζιχαντιστές από την Συρία και το Ιράκ.

Όπως είναι γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει μετακομίσει στην πόλη της Μπολόνιας στην Ιταλία επικαλούμενος σπουδές του στο πανεπιστήμιο John Hopkins. Η κίνηση του όμως αυτή έχει γίνει αντικείμενο κατηγοριών από μερίδα του τουρκικού τύπου ότι έχει γίνει για συγκάλυψη των παράνομων εμπορικών του δραστηριοτήτων.
Μάλιστα όπως αναφέρεται, τις ιταλικές αρχές έχει ενοχλήσει έντονα και το γεγονός της ένοπλης φρουράς του Μπιλάλ ο οποίος σε κάθε του μετακίνηση συνοδεύεται από μια ομάδα Τούρκων ένοπλων φρουρών κατά τα πρότυπα της μαφίας και κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό.
Ένα ένα αποκαλύπτονται οι «αγαθοεργίες» του περίφημου κανακάρη του Ταγίπ Ερντογάν, δικαιώνοντας πανηγυρικά τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαδιμήρ Πούτιν, στις κατηγορίες του ότι μελη της ίδιας της οικογένειας του Ερντογάν ενέχονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου