5.12.15

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΟΝΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Η 5Η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Ο Εθελοντισμός περισσότερο από ποτέ, σήμερα, συνδέεται με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ο Εθελοντισμός υπάρχει για να καλύπτει τις εγγενείς αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού και να συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση κοινωνικών, οικονομικών  και περιβαλλοντικών μεταξύ άλλων προβλημάτων.

Η εθελοντική δράση έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας και υπάρχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις που βρίσκονται στο πλευρό αδύναμων πολιτών, ομάδων ή προχωρούν στην υλοποίηση δράσεων με διαφορετικό κάθε φορά στόχο, ανάλογα των απαιτήσεων.

Χωρίς τη συμμετοχή των απλών πολιτών σε κάθε τέτοια δράση όμως ο εθελοντισμός δεν αποδίδει τα μέγιστα και η σημερινή μέρα έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό. Την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σήμερα έχουμε ανάγκη και τον πιο απλό άνθρωπο και η αλληλεγγύη και συνοχή της κοινωνίας αποτελούν βασικά συστατικά για να ξεπεράσουμε την κρίση. Μία κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική.

Η περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου δεν μένει σε ευχολόγια αλλά καθημερινά αποδεικνύει την ευαισθησία της και σε θέματα εθελοντισμού και είτε διοργανώνει η ίδια είτε συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις.

Ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης η απόκτηση κινητής μονάδας υγείας που θα διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και θα στοχεύει στην πρόληψη. Η μονάδα θα επανδρωθεί με εθελοντές γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό και σύντομα θα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου.

Άγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
Περιφερειακός Σύμβουλος –Εντεταλμένος για θέματα Υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου