5.12.15

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ !!! Σταθάκης:Δεν ήξερα ότι... έπρεπε να δηλώσω 37 ακίνητα

Με αστεισμούς (επίκληση των σχετικών tweet) και την κατάθεση των σχετικών παραστατικών επιχείρησε να αντικρούσει όλα όσα του καταλογίζει η έρευνα της επιτροπής ΠόθενΈσχες της  Βουλής ο Γιώργος Σταθάκης χαρακτηρίζοντας «μέγα ψέμα» τα όσα τον βαραίνουν.
Ο υπουργός Οικονομίας απέδωσε τον θόρυβο γύρω από το όνομα του στους δημοσιογράφους που «λειτουργούν χωρίς να διασταυρώνουν και να εξετάζουν τα στοιχεία» αλλά κυρίως στην ΝΔ που με «λαθροχειρίες, ψέματα και κανιβαλισμούς» προσπαθεί να τον διαβάλει.
«Φαντάζομαι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα. Δεν έχουν βρει τίποτα. Το παραμικρό ψεγάδι» ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι είναι γόνος εύπορος οικογένειας που δραστηριοποιείται στην ναυτιλία 80 χρόνια. Έκανε μάλιστα χρήση σχετικών δηλώσεων του Κώστα Μητσοτάκη ο οποίος «έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις για εμένα και την οικογένεια μου».
Επί της ουσίας της υπόθεσης τώρα. Ο κ. Σταθάκης δεν είπε λέξη για το 1.800.000 ευρώ που έχει ξεχάσει σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές να δηλώσει στο πόθεν έσχες του 2011.
Περιορίστηκε να αναφερθεί μόνο στην ακίνητη περιουσία.  Είπε ότι είναι ιδιοκτήτης 4 ακινήτων (δύο διαμερίσματα, μαγαζί., εξοχικό) τα οποία τα τρία είναι από κληρονομιά. Τα υπόλοιπα «καμία τριαντάκατι» είπε στην αρχή, ανήκουν στην σύζυγο του. Πρόκειται για 37 αγροτεμάχια, διευκρίνισε, στην Ορεινή Κορινθία και την Ναυπακτία τα οποία βρίσκονται  σε δικαστική διαμάχη και τα οποία δεν ήξερε ακριβώς αυτής της εκκρεμότητας αν έπρεπε να τα βάλει στη δήλωση του το 2011 αλλά το έκανε τις επόμενες χρονιές.
Θέλοντας ταυτόχρονα να πείσει ότι  έχουν μικρή περιουσιακή αξία γνωστοποίησε παραθέτοντας και τα σχετικά ποσά ότι καταβάλει ευτελείς φόρους για ΕΝΦΙΑπου ανά τεμάχιο δεν ξεπερνούν το ένα ευρώ.
Στον κ. Σταθάκη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Ο Γιάννης Βρούτσης απέρριψε τις καταγγελίες του υπουργού ότι είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που επενδύει στο θέμα. «Ο Γιώργος Βαρεμένος που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι υπάρχει πρόβλημα εκτός και αν ανήκει στην ΝΔ» είπε και υπενθύμισε ότι προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε παιχνίδια κατηγορώντας τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά ΣταύρουΠαπασταύρου για εμπλοκή σε σκάνδαλο.

Με μηνύσεις απειλει ο Φλαμπουράρης

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί για μια ακόμα φορά ο Αλέκος Φλαμπουράρης όσους εξακολουθούν να αναφέρονται στην υπόθεση με την τεχνική εταιρία στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστεί.
Το θέμα επανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς ο οποίος τοποθετούμενος επί του προϋπολογισμού εξέφρασε την άποψη -επικαλούμενος και τα σχετικά συνταγματικά άρθρα- ότι ο υπουργός Επικρατείας θα έπρεπε να έχει απωλέσει τη βουλευτική του έδρα επειδή ήταν παράλληλα και μέτοχος σε τεχνική εταιρία που έπαιρνε έργα από το Δημόσιο.
Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κάλεσε τον βουλευτή να είναι περισσότερος προσεκτικός και να αναζητήσει τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και συνεπικουρούμενος από την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να σταματήσει η λασπολογία εις βάρος που έχει ξεκινήσει πριν τις εκλογές.
Ο κ. Φλαμπουράρης συσχέτισε μάλιστα το πρόσφατο εμπρησμό της οικείας του με τις επιθέσεις εις βάρος του. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική ειδάλλως θα προχωρήσω σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που δεν έχω πάρει» προειδοποίησε και κατέληξε: «Σέβομαι τη γνώμη όλων αλλά όταν φτάνουν στα όρια της ανεντιμότητας τα πράγματα αλλάζουν».
Σημειώνεται πάντως ότι η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έχει παραπέμψει –με ό,τι αυτό συνεπάγεται- τη υπόθεση σε ορκωτούς λογιστές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου