Tο Facebook, όπως αναφέρει το BBC σε δημοσίευμά του, κλείνει τις πόρτες του και απαγορέυει την πρόσβαση σε εσωτερικές του σελίδες σε χρήστες του Internet, που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο, υπακούοντας σε απόφαση Βελγικού δικαστηρίου.
Σύμφωνα με το βούλευμα, το Facebook θα πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο, στα πλαίσια μιας υπόθεσης που ξεκίνησε στις αρχές του 2015 κατόπιν μελέτης της Βελγικής Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας.
Τα πορίσματα της μελέτης, είχαν δείξει ότι το Facebook παρακολουθούσε μέσω cookies τους λογαριασμούς των χρηστών αλλά και την δραστηριότητα μη εγγεγραμμένων χρηστών εν αγνοία τους.
Το Facebook, είχε αντιπαραβάλλει ότι προβαίνει σε αυτή την ενέργεια για να προασπίσει την ασφάλεια των χρηστών του.
Κάτι όμως το οποίο αντιβαίνει την σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της οποίας θα πρέπει να προηγείται ειδική προειδοποίηση πριν από την εγκατάσταση cookies, στον υπολογιστή κάποιου χρήστη.
Μετά την συμμόρφωση του Facebook με το βούλευμα, αναμένεται και η τελική απόφαση του Βελγικού δικαστηρίου η οποία μεταφράζεται στα Αγγλικά, σύμφωνα με το BBC.