5.12.15

ΦΩΤΟ - Γεννήθηκε παιδί «Κύκλωπας» στην Αίγυπτο!

Παιδί «Κύκλωπας» στην Αίγυπτο!Όπως εξήγησαν οι γιατροί, οι κόγχες των ματιών του εμβρύου απέτυχαν να αναπτυχθούν σωστά στη μήτρα, με αποτέλεσμα τη σπάνια αυτή εικόνα...

Η γέννηση ενός μωρού-κύκλωπα στη βορειοανατολική Αίγυπτο έχει προκαλέσει σοκ στην ιατρική κοινότητα. Παρ' ότι οι γιατροί προβλέπουν ότι θα καταφέρει να επιβιώσει μόλις για λίγες ημέρες, θεωρείται θαύμα το γεγονός ότι γεννήθηκε ζωντανό.

Είναι ελάχιστες οι φορές που φτάνει ένα παιδί να γεννιέται με «κυκλωπία», μία παραμόρφωση η οποία είχε επισημανθεί και τονιστεί ιδιαιτέρως στους αρχαίους ελληνικούς μύθους. Η ιατρική κοινότητα εικάζει πως το έμβρυο εκτέθηκε σε ραδιενεργή ακτινοβολία και για το λόγο αυτό δεν εξελίχθηκε κανονικά.
Όπως αναφέρεται, τέσσερις στις 1.000 εγκυμοσύνες αφορούν έμβρυα με κυκλωπία, ωστόσο κανένα από αυτά δεν καταφέρνει να φτάσει ως τη γέννησή του, ενώ κατά κανόνα αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους.

Το αγόρι-κύκλωπας γεννήθηκε σε ιδιωτική κλινική στην πόλη Ελ Σενμπελαβέιν, στη βορειοανατολική Αίγυπτο. Όπως εξήγησαν οι γιατροί, οι κόγχες των ματιών του εμβρύου απέτυχαν να αναπτυχθούν σωστά στη μήτρα, με αποτέλεσμα τη σπάνια αυτή εικόνα.

Στο παρελθόν, κάποια παιδιά γεννήθηκαν με κυκλωπία και έζησαν για λίγες ώρες, ενώ το 2011, ένα παιδί στην Ινδία, επιβίωσε για δύο ημέρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου