5.12.15

Τέλος εποχής - Πωλείται το εμβληματικό Hilton!


Τέλος εποχής - Πωλείται το εμβληματικό Hilton!Μια από τις υποχρεώσεις που έχουν οι συστημικές τράπεζες είναι να επικεντρωθούν στο βασικό τους αντικείμενο και να «απαλλαχθούν» από τρίτες δραστηριότητες.
Κάπως έτσι η Alpha Bank θα πρέπει να πουλήσει το «πετράδι του στέμματος», το ακριβότερο ακίνητο που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της: το ξενοδοχείο που ανήκει στην θυγατρική της Ιονική Ξενοδοχειακή – προίκα όταν εξαγόρασε την τράπεζα «Ιονική και Λαϊκη» στην δεκαετία του '90- και που εκμεταλλεύεται ο διεθνής όμιλος Hilton.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Alpha Bank ξεκίνησε την διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου αναθέτοντας στην Citigroup τον ρόλο του συμβούλου πώλησης. Η τελευταία φέρεται να έχει ξεκινήσει τον πρώτο διερευνητικό κύκλο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλα private equity funds.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι πρώτη προσπάθεια για πώληση του ξενοδοχείου. Πριν από ένα περίπου χρόνο τον Οκτώβριο του 2014 τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg παρουσιάζε την διαδικασία πώλησης να είναι πολύ πιθανή με το τίμημα να προσδιορίζεται στα 180 εκατ. ευρώ.
Πέρυσι ενδιαφέρον για την απόκτηση του ξενοδοχείου που διαχειρίζεται η «Hilton» είχε δείξει και ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας, και πρώην υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιμάδης. Το τίμημα που φέρεται να πρόσφερε (100 εκατ. ευρώ) κρίθηκε ιδιαίτερα χαμηλό και για τον λόγο αυτό η συμφωνία δεν προχώρησε.
Με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία στο εννεάμηνο του 2015, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, της Ιονικής Ξενοδοχειακής που έχει ως αντικείμενο την μίσθωση του Hilton στην Αθήνα, διαμορφώθηκαν σε 5,4 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 23,1 εκατ. ευρώ, έναντι 22,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Αντίστοιχα τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενισχυμένα από την αλλαγή του συντελεστή φορολογίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου