4.12.15

ΣΕ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΠ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα η μεταφορά του ΕΚΑΒ αποφορτίζοντας χωροταξικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
Ξεκινούν από εβδομάδα  όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες  για να το καταστήσουν πιο λειτουργικό

Ολοκληρώνεται  σήμερα η μεταφορά του ΕΚΑΒ  από το Νοσοκομείο  στη πόλη της Καλαμάτας και ξεκινούν από εβδομάδα οι εργασίες  για τον ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μεσσηνίας.

Πρόκειται για την επίλυση ενός χρόνιου και σημαντικού προβλήματος, μιας και η στέγαση του ΕΚΑΒ σε χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών -από το 2000, έτος λειτουργίας του Νοσοκομείου-  διατάραζε και αλλοίωνε το μελετητικό και λειτουργικό σχεδιασμό του εν λόγω Τμήματος.
Το ΕΚΑΒ μεταφέρεται πλέον στην πόλη της Καλαμάτας – εκεί που χτυπά η  καρδιά της πλειοψηφίας των επειγόντων περιστατικών- και σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο  Καλαμάτας με την  μορφή χρησιδανείου.

Ταυτόχρονα  ξεκινούν άμεσα όλες εκείνες οι τεχνικές παρεμβάσεις  ώστε να
μεταφερθεί ο χώρος υποδοχής των ασθενών-συνοδών,  πλησίον της εξόδου και να αποφθεχθεί οριστικά το φαινόμενο του συνωστισμού έξω ακριβώς από την πόρτα των ιατρείων, γεγονός που έκανε δύσκολο το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή η διαδικασία της διαλογής και εκτίμησης των περιστατικών (triage) .

Με αφορμή την μεταφορά του ΕΚΑΒ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση έρχεται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Καταρχήν το ΕΚΑΒ μεταφέρεται στην φυσική του θέση, εκεί που χτυπά η καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας των επειγόντων περιστατικών. Αυτό σημαίνει, πιο γρήγορη προσέγγιση στο συμβάν και ταχύτερη μεταφορά του περιστατικού στο Νοσοκομείο.
Ταυτόχρονα διατηρούμε σε μόνιμη και  24ωρη βάση ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο χώρο του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση περιστατικών που έχουν βορειοδυτική γεωγραφική αναφορά  στο Νοσοκομείο.
Παράλληλα προχωράμε σε όλες εκείνες τις χωροταξικές και τεχνικές εργασίες που θα δώσουν ένα πιο λειτουργικό χαρακτήρα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου ενσωματώνοντας στην λειτουργία μας για πρώτη φορά και την διαδικασία της διαλογής του περιστατικού.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή για την συνεργασία της και για την συμβολή της στη λύση του  στεγαστικού ζητήματος του ΕΚΑΒ»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου