1.12.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αντίο Χάρη Χαραλαμπόπουλε…

Αντίο Χάρη Χαραλαμπόπουλε…
ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 
 
Μάτια βουρκωμένα, πρόσωπα θλιμμένα, πολλοί άνθρωποι πραγματικά στεναχωρημένοι, από όλους τους κοινωνικούς και τους πολιτικούς χώρους, εργάτες, αυτοδιοικητικοί, επαγγελματίες, επιστήμονες και ολόκληρη η δημοσιογραφική κοινότητα συνόδευσαν το μεσημέρι τον δημοσιογράφο της Καλαμάτας, Χάρη Χαραλαμπόπουλο, στην τελευταία του κατοικία. Η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων έδειξε την αξία του Χάρη, το πόσο έντιμος και ηθικός άνθρωπος και δημοσιογράφος ήταν, το πόσο μεγάλο είναι το κενό που αφήνει με τον αναπάντεχο χαμό του…
Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία του Νεκροταφείου της Καλαμάτας, παρουσία του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, Κυριάκου Κορτέση, του προέδρου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της Ένωσης Συντακτών, Θανάση Μπαμπανέβα και του μέλους της διοίκησης του Ταμείου, Κώστα Θεοδωρόπουλου, οι οποίοι ήρθαν από την Πάτρα για τον τελευταίο χαιρετισμό.
Για τον Χάρη Χαραλαμπόπουλο μίλησαν ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς και ο πρόεδρος του Ταμείου Θανάσης Μπαμπανέβας.
Ο αρχιμανδρίτης περιέγραψε αυτό που πραγματικά ήταν ο Χάρης, ένας άνθρωπος και δημοσιογράφος ευγενής, έντιμος, φιλαλήθης, ένας ευσυνείδητος άνθρωπος που με τις αρχές του υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και μέσω αυτής την κοινωνία.
Ο Θανάσης Μπαμπανέβας μίλησε για την βαριά οδύνη που έπληξε τη δημοσιογραφική οικογένεια μόλις έγινε γνωστός ο αδόκητος θάνατος του Χάρη Χαραλαμπόπουλου, για τον οποίο υπογράμμισε ότι πολέμησε από την πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων -και με την ιδιότητα του εργασιακού εκπροσώπου των μελών της Ένωσης Συντακτών της Μεσσηνίας στα κεντρικά όργανα- αλλά και για την κοινωνία και τα λαϊκά δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι ο Χάρης «έφυγε» πικραμένος και σε μια δύσκολη στιγμή, καθώς ο δημοσιογραφικός κόσμος, πέρα από τα μεγάλα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει γίνει στόχος επίθεσης για την αφαίρεση κατακτήσεών του. Ωστόσο υπογράμμισε ακόμη ότι ο Χάρης «έφυγε» με το κεφάλι όρθιο και με την ηθική ικανοποίηση της αναγνώρισης του έργου και των προσπαθειών του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου